Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-10-11 17:13:48 +0300 Oxitocina, cunoscută și ca hormonul iubirii, poate prezice dacă mama și tatăl vor rămâne alături în primii ani după nașterea unui copil. ”Hormonul iubirii” poate prezice viitorul unei relații

”Hormonul iubirii” poate prezice viitorul unei relații

”Hormonul iubirii” poate prezice viitorul unei relații 470 900
Oxitocina, cunoscută și ca hormonul iubirii, poate prezice dacă mama și tatăl vor rămâne alături în primii ani după nașterea unui copil.

Cercetătorii au descoperit o legătură între nivelul scăzut al oxitocinei în timpul sarcinii și după naștere și șansele unui cuplu de a rămâne împreună după primii ani de viață ai copilului (aproximativ 2-3 ani).

Așadar, cu cât nivelul de oxitocină este ai scăzut, cu atât mai posibilă devine ideea unei separări până când copilul ajunge la vârsta de 2,5 ani.

Oxitocina este un hormon puternic care se implică intensiv în procesul de apropiere dintre mamă și bebeluș, dar și în relația mamă – tată.

Studiul a vizat 341 de femei care au fost analizat în mai multe etape: în primul trimestru de sarcină, în al treilea trimestru și la 7-9 săptămâni după naștere. Dintre acestea, 90% au rămas cu partenerii din timpul sarcinii, 7% au trecut printr-o despărțire, iar 3% nu aveau partener nici în timpul sarcinii.

Este destul de greu ca un cuplu să se despartă în primii 5 ani de viață ai copilului, chiar dacă au probleme în relație, deoarece sunt motivați să rămână împreună pentru binele copilului.

Însă, ceea ce este cu adevărat important este faptul că femeile care s-au despărțit de parteneri în primii 2-3 ani după naștere aveau nivelul oxitocinei scăzut în toate etapele în care au fost analizate.  

Asta nu înseamnă că nu există și alte motive pentru care cuplurile se despart, mai ales că primii ani de viață ai copilului sunt extrem de solicitanți pentru ambii părinți.

Sursa: Yahoo.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI