Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-10-06 17:50:44 +0300 Îți recomandăm să citești sfaturile de mai jos sau să ți le reamintești ori de câte ori simți că haosul a pus stăpânire pe viața ta! 6 lucruri pe care să ți le amintești dacă ești o proaspătă mămică

6 lucruri pe care să ți le amintești dacă ești o proaspătă mămică

6 lucruri pe care să ți le amintești dacă ești o proaspătă mămică 470 900
Îți recomandăm să citești sfaturile de mai jos sau să ți le reamintești ori de câte ori simți că haosul a pus stăpânire pe viața ta!

Copilul plânge (din nou), sânii te dor, malenoanele niciodată nu au fost mai iritate și tot ce îți dorești este să te ascunzi într-un colț, să plângi și să te întorci abia atunci când bebelușul se transformă în copil.

Toate proaspetele mămici au trecut prin asta. Toate au avut momente în care doreau să fugă unde vedeau cu ochii, când se simțeau copleșite de noua viață sau când credeau că fac numai greșeli.

Oboseala, stresul și frica necunoscutului lucrează împotriva unei femei care abia se adaptează cu viața de mamă. Însă, fii sigură că lucrurile or să se mai așeze, chiar dacă acum nu crezi asta.

Mai jos, vei putea găsi câteva tentative de sfaturi de la femei care au fost în situația ta și care au dorit să îți transmită puțin din ”înțelepciunea” lor. Îți recomandăm să le citești sau să ți le reamintești ori de câte ori simți că haosul a pus stăpânire pe viața ta.

1. Totul este trecător (chiar și lucrurile negative).

În prezent ți-ai pierdut orice speranță că bebelușul va dormi  în timpul nopții sau că tu vei mai apuca măcar o oră de somn neîntreruptă. Însă, chiar dacă lucrurile par să se deruleze cu încetinitorul nici nu vei realiza când a venit momentul în care copilul merge la grădință.

Până atunci, poți accepta ajutorul familiei și chiar al prietenilor sau, dacă este cazul, îl poți cere. Chiar și o plimbare singură în parc sau câteva ore de somn bune te pot ajuta să te pui pe picioare și vor fi de mare ajutor și pentru moralul tău.

2. Lasă lucrurile minore pe planul 2.

Nu te mai stresa atât de mult că vasele nu sunt spălate, că trebuie să faci curățenie sau să gătești cina. Astfel de lucruri pot să aștepte. Dacă ai nevoie să te odihnești, fă-o. Dacă simți nevoia să te recreezi uitându-te la televizor, nu ezita. Vasele vor fi acolo și mai târziu, când tu vei fi mai liniștită.

3. Te vei adapta mai repede decât crezi.

Copilul se dezvoltă mai repede decât ți-ai imaginat și nevoile acestuia se schimbă, ceea ce poate fi puțin stresant pentru un părinte. Însă, nu trebuie să ai nici cel mai mic dubiu că nu vei face față. Pe măsură ce trece timpul, îți vei cunoaște copilul mai bine ca oricine și te vei putea adapta cu o rapiditate uluitoare.

4. Bebelușul nu te manipulează.

Poate copilul se trezește fix când ai nevoie de puțin timp să te odihnești. Poate copilul începe să plângă fix atunci când ai treburi importante. Poate că ajungi să gândești că o face intenționat, ca mai apoi să te urăști pentru  că ai gândit asta.

Însă, totul este perfect normal. Nu poți avea o gândire pozitivă tot timpul, însă poți reține faptul că bebelușul nu încearcă să te manipuleze sau să îți facă viața mai grea, ci se comportă perfect normal pentru vârsta și stadiul lui de dezvoltare. Respiră adânc pentru că totul o să treacă.

5. Nu ești perfectă și asta ESTE ÎN REGULĂ!

Nimeni nu este perfect. Vei greși mult ca părinte, însă toate aceste greșeli vor fi estompate de reușitele pe care le vei avea prin intermediul copilului tău. Fă tot ce poți fără a îți neglija sănătatea și este mai mult decât suficient atât pentru copilul tău, cât și pentru restul familiei.

6. Ai încredere în instinctele tale.

Dacă ai senzația că ceva este în neregulă cu copilul tău, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să verifici. Să nu îți fie teamă sau rușine să exprimi ceea ce gândești atât în preajma doctorilor, cât și în familie. Crezi în tine! Instinctul unei mame este mai puternic decât crezi și o să te convingi pe măsură ce trece timpul.

Sursa: Popsugar.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI