Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-08-08 14:39:27 +0300 Laptele matern reprezintă cea mai bună hrană pentru un bebeluș, însă sunt o mulțime de mituri periculoase care te pot convinge de contrariu. Mituri despre alăptare în care nu trebuie să te încrezi

Mituri despre alăptare în care nu trebuie să te încrezi

Mituri despre alăptare în care nu trebuie să te încrezi 470 900
Laptele matern reprezintă cea mai bună hrană pentru un bebeluș, însă sunt o mulțime de mituri periculoase care te pot convinge de contrariu.

1. Este necesar să speli mameloanele înainte de fiecare alăptate.

FALS. Sigur, igiena personală este un factor important, mai ales pentru o proaspătă mămică, însă nu este necesar și nici măcar recomandat să-ți speli mameloanele înainte de a-ți alăpta copilul. În primele luni, o mamă își alăptează copilul chiar și de 10 ori pe zi, în funcție de vâsta acestuia, iar curățarea excesivă a mameloanelor poate fi extrem de dureroasă.

2. Alăptatul este extrem de periculos pentru mamă.

FALS. Deși poate dura o perioadă până te obișnuiești cu schimbările, dacă vei alăpta vei scăpa mai repede de kilogramele pe care le-ai acumulat în timpul sarcinii, echilibrul hormonal va fi restabilit

mai rapid, iar riscul apariției cancerului ovarian sau de sân va scădea considerabil.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: Legătura dintre alăptat și somnul bebelușului

3. Colostrul este dăunător bebelușului.

FALS!!! Acest mit este poate unul dintre cele mai periculoase, deoarece fiecare viitoare mămică trebuie să știe că primul lichid secretat de glandele mamare după naștere, respectriv colostrul, este cunoscut și sub denumirea de ”aur lichid” și este extrem de benefic pentru imunitatea bebelușului.

4. Dacă lăptezi bebelușul frecvent, nu va fi niciodată sătul.

FALS. Un bebeluș supraviețuiește și se dezvoltă corespunzător doar cu lapte în primele 6 luni de viață. În prima lună, o mamă poate ajunge să alăpteze chiar și de 10 ori pe zi, asta pentru că laptele matern se digeră rapid, comparativ cu formula. Așadar, dacă alăptezi, nu asculta sfaturile mămicilor care își hrănesc bebelușii cu lapte praf, deoarece formula se digeră mai greu, ceea ce înseamnă că laptele stă mai mult timp în stomac, iar bebelușul mănâncă mai rar.

5. Alăptarea este cea mai dureroasă experiență.

FALS. Fiecare experiență este diferită, inclusiv nașterea, pe care multe femei nu au catalogat-o ca fiind cea mai dureroasă experiență a lor. Este adevărat că durează o perioadă până te acomodezi cu noul stil de viață, respectiv cu alăptatul bebelușului. Însă, după ce vei descoperi pozițiile favorabile alăptării, iar bebelușul va învăța să mănânce, vei vedea că nu mai este atât de dureros și difici să alăptezi. În plus, sânii te vor durea dacă nu îi vei elibera de laptele matern, devenind din ce în ce mai umflați și sensibili.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: Semințele Chia și alăptatul

6. Dacă alăptezi des, vei rămâne fără lapte.

FALS. Sigur, corpul tău va avea nevoie de ajutor în unele situații pentru a crește producția de lapte, însă sunt o mulțime de soluții alternative la care poți apela. Asta nu înseamnă că dacă îți vei alăpta copilul ori de câte ori are nevoie vei rămâne fără lapte. Alimentează-te corespunzător și alege să consumi cât mai multe alimente sănătoase, deoarece nutriția inadecvată este un factor care poate interveni în producția de lapte matern.

Sunt o mulțime de alte mituri legate de alăptat, însă acestea sunt printre cele mai vehiculate și fiecare mămică trebuie să fie corect informată în privința alăptării, deoarece este extrem de benefică atât pentru dezvoltarea copilului, cât și pentru sănătatea ei.

Sursa: Momjunction.com

 

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI