Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-06-03 12:05:11 +0300 ”În Olanda, mai mult de 20% dintre femeile însărcinate aleg să nască acasă. Olandezii sunt de părere că nașterea nu este o boală, ci o parte naturală a vieții și de aceea nasc acasă fără anestezie.” Ritualurile nașterii în întreaga lume

Ritualurile nașterii în întreaga lume

Ritualurile nașterii în întreaga lume 470 900
”În Olanda, mai mult de 20% dintre femeile însărcinate aleg să nască acasă. Olandezii sunt de părere că nașterea nu este o boală, ci o parte naturală a vieții și de aceea nasc acasă fără anestezie.”

Nașterea este considerată ca fiind un eveniment sacru în foarte multe culturi. În prezent, o mulțime din ”ritualurile” pe care le țineau strămoșii noștri nu mai sunt de actualitate. Părinții sunt mai mult preocupați de sănătate și îngrijirea copiilor, însă ritualul ursitoarelor este încă respectat de majoritatea.

Fiecare copil are o moașă care își împarte atenția între mamă și copil (sau copii) și aceasta are sarcina de a pune în cea de-a treia zi pe masă ursitoarelor diverse daruri pentru cele 3 ursitoare. Tradiția spune că Ursitoarea, Soarta și Moartea vor stabili destinul copilului și de aceea este necesar ca cele 3 să fie mulțumite.

Însă, ritualurile diferă de la o cultură la alta, așa cum vei putea observa în cele ce urmează:

1. America Latină – Carantina (La Curatentana)

În țările din America Latină, femeile sunt trimise în carantină. Adică, timp de 6 săptămâni, ea trebuie să evite anumite mâncăruri, activitatea fizică extenuantă sau activitatea sexuală. În această perioadă, proaspăta mămică se ocupă doar de copil și de recuperara ei, în timp ce familia și prietenii apropiați o ajută la gătit, activitățile domestice sau au grijă de restul copiilor.

2. Brazilia - Mama oferă cadouri

Deși poate suna puțin bizar, având în vedere că proaspetele mămici primesc în mod normal cadouri, în Brazilia tradiția spune că acestea trebuie să ofere cadouri. Mai exact, fiecare vizitator care vine să felicite mămica și să vadă copilul, pleacă acasă cu un cadou.

3. Bali – Se îngroapă placenta

Din vremuri străvechi, femeile din Bali au urmat tradiția postnatală care constă în îngroparea placentei. Odată ce placenta este curățată, i se face o ceremonie, după care este îngropată în afara casei. Indușii consideră placenta ca fiind o ființă. Mai exact, o consideră ca un frate geamăn al noului-născut.

4. Olanda – Multe femei nasc acasă

În Olanda, mai mult de 20% dintre femeile însărcinate aleg să nască acasă. Olandezii sunt de părere că nașterea nu este o boală, ci o parte naturală a vieții și de aceea aleg să nască acasă fără anestezie.

5. Turcia – Lohusa Serbeti

O pare din tradiția turcească de după naștere presupune ca mama să consume o băutură care conține scorțișoară, colorant alimentar roșu și zahăr. Totodată, vizitatorii sunt serviți cu aceeași băutură.

6. Pakistan – Aqiqah

Aqiqah este o practică relativ comună în Pakistan și alte țări islamice. Ritualul implică raderea în cap a copilului și sacrificarea unui animal.

7. Israel – Brit Milah

Ritualul evreiesc Brit Milah implică circumcizia băiatului și oferirea unui nume la 8 zile după ce s-a născut. Ritualul conține o rugăciune matinală, urmată de o masă festivă.

8. Nigeria – Omugwo

Este o tradiție nigeriană ca prima baie a bebelușului să fie făcută de către bunica lui. În cazul în care acest lucru nu este posibil, o prietenă de familie apropiată sau o mătușă poate prelua rolul.

9. Japonia – Anisei

În Japonia, nașterea unui copil este celebrată pentru 3 săptămâni. Proaspăta mămică stă acasă la părinții ei pentru a se putea recupera cât mai rapid. În timp ce ea își petrece timpul cu bebelușul, părinții și ceilalți membri ai familiei o ajută cu tot ce are nevoie.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI