Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-01-31 17:30:39 +0200 Unele femei strălucesc în timpul sarcinii, însă pentru majoritatea lucrurile nu sunt atât de simple. Află mai multe! Schimbările corpului în timpul sarcinii

Schimbările corpului în timpul sarcinii

Schimbările corpului în timpul sarcinii 470 900
Unele femei strălucesc în timpul sarcinii, însă pentru majoritatea lucrurile nu sunt atât de simple. Află mai multe!

În momentul în care te gândești la sarcină, o asociezi inevitabil cu creșterea în greutate, edeme și grețurile matinale. Unele femei strălucesc în timpul sarcinii, însă pentru majoritatea lucrurile nu sunt atât de simple. O gravidă are parte de nenumărate schimbări ale corpului, iar la cele mai multe dintre ele nici măcar nu se așteaptă. Hormonii materni sunt responabili pentru majoritatea schimbărilor, fie că vorbim de mâini umflate, hemoroizi sau probleme nazale. Deși fiecare femeie este diferită, modificările corporale din timpul sarcinii sunt cu siguranță tipice.

  1. Piele uscată și iritată

Nu doar vergeturile vestesc apariția copilului. Este posibil ca pielea din zona abdomenului să fie sensibilă și iritată pe toată perioada saricinii. De asemenea, poate deveni și uscată. Folosește o cremă putenic și hidratantă și încearcă să consumi cât mai multe lichide. Dacă senzația de mâncărime este acută, este indicat să ceri părerea medicului specialist.

Te-ar putea interesa si: Beneficiile sarcinii

  1. Piele mai închisă la culoare

Petele, pistruii și alunițele se vor înmulți în perioada sacinii mulțumită hormonilor. Este indicat să te expui cât mai puțin la soare, mai ales vara și să folosești cremă de protecție solară.

  1. Acnee

Sarcina îți dă oportunitatea de a-ți retrăi adolescența. Sau cel puțin partea negativă în care acneea îți dădea dureri de cap. Curăță-ți fața frecvent și atent, folosind doar produse recomandate de medic.

Te-ar putea interesa si: Greutățile sarcinii

  1. Probleme nazale

Congestia și sângerările nazale sunt comune în timpul sarcinii. Din nou, hormonii sunt cei care afectează țesutul nazal. Consumă cât mai multă apă pentru a evita această afecțiune. În cazul în care trebuie să cureți nasul, este indicat să nu sufli cu putere, ci ușor. Totodată, un umidificator poate duce la ameliorarea sau stoparea sângerărilor nazale.

  1. Linea nigra (linia neagră)

Hormonii se joacă și cu nivelul melaninei (pigmentul care oferă culoare pielii) și datorită acestora este posibil ca pe abdomen să apară o linie neagră care va dispărea treptat după naștere.

Te-ar putea interesa si: Fumatul în sarcină și după naștere

  1. Picioare umflate

Picioarele unei femei însărcinate se umflă din cauza presiunii pe care o exercită bebelușul asupra uterului. Prin urmare, fluxul sanguin poate fi încetinit în jumătatea inferioară a corpului, determinând umflarea venelor. O modalitate de a preveni aceasta afecțiune este de a purta șosete și pantaloni largi.

  1. Arsurile la stomac

Presiunea exercitată de către fetus pe stomacul și intestinele mamei, împreună cu modificările hormonale, pot provoca balonare, indigestie și arsuri la stomac. Pentru combaterea acestei stări sunt recomandate mesele mici și dese.

Alimentele grase, condimentate sau grele trebuie consumate cât mai puțin sau chiar evitate. De asemenea, stai departe de a mânca sau bea cu două ore înainte de a merge la culcare și folosește un antiacid pentru a atenua arsurile, însă doar dacă ai acordul medicului în prealabil.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI