Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-08-24 13:11:28 +0300 Începutul este întotdeauna greu, iar atunci când este implicat un copil, lucrurile tind să se complice. Sfaturi pentru îngrijirea nou-născutului

Sfaturi pentru îngrijirea nou-născutului

Sfaturi pentru îngrijirea nou-născutului 470 900
Începutul este întotdeauna greu, iar atunci când este implicat un copil, lucrurile tind să se complice.

Folosește-te de sfaturile de mai jos pentru a-ți ușura semnificativ viața și pentru a te putea bucura de noua viață de mămică!

1. Body-urile pentru bebeluș pot fi trase în jos.

Adevăratul motiv pentru care body-urile pentru bebeluși au acele deschideri în partea de sus este pentru a facilita munca unei mămici. Mai exact, pentru a dezbrăca bebelușul nu este nevoie ca body-ul să fie scos pe cap, ci poate fi tras cu ușurință în jos.

Acest detaliu este extrem de folositor în momentul în care bebelușul s-a murdărit în zona scutecului, scutind mama de o grijă în plus.

Sursă poză: http://www.njfamily.com/

2. Folosește-te de mișcarea cot-genunchi pentru a elimina gazele bebelușului.

Atunci când nimic nu pare să îți ajute bebelușul în privința efectelor negative ale gazelor, această mișcare poate fi soluția salvatoare.

Întinde bebelușul pe spate. Apoi, mișcă-i brațul drept și piciorul stâng unul spre celălalt, având în minte ca cotul drept să atingă genunchiul stâng. Repetă aceeași mișcare și pentru brațul stâng și piciorul drept.

3. Nu ține bebelușul treaz mai mult de o oră și jumătate.

Un nou-născut doarme foarte mult. Este adevărat că se trezește și foarte des, însă, un nou-născut trebuie să doarmă în majoritatea timpului. Dacă vei ține copilul treaz mai mult de o oră și jumătate între reprizele de somn, oboseala își va spune cuvântul și îți va fi mult mai greu să îl hrănești sau să îl adormi.

4. Notează cât mănâncă bebelușul și câte scaune are zilnic.

Astfel, îți vei putea da seama dacă bebelușul mănâncă atât cât trebuie, mai mult sau mai puțin și dacă are sau nu probleme cu digestia.

5. Umează rutina ”mânâncă/se joacă/doarme”

Este dificil să îi creezi bebelușului un program, însă dacă vei reuși, va fi atât în folosul bebelușului, accelerându-se procesul de dezvoltare, cât și în avantajul mamei, oferidu-ți mai mult timp pentru odihnă și relaxare.

Încearcă să îți hrănești bebelușul atunci când se trezește, pentru a avea energie în perioada în care este treaz. Apoi, după ce ați petrecut puțin timp împreună, pune-ți copilul în pătuț și lasă-l să învețe să adoarmă singur.

Majoritatea mamelor adorm bebelușii alăptându-i sau hrănindu-i, însă această metodă este extrem de obositoare mai ales pentru mămici.

6. Înfașă bebelușul înainte de a-l adormi.

Chiar dacă poate opune rezistență la început, bebelușul va adormi mult mai rapid dacă este înfășat. Mai jos, vei putea descoperi cum poți înfășa bebelușul rapid și simplu.

Sursa: Sleepingshouldbeeasy.com

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI