Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2018-03-15 16:32:41 +0200 Dezvoltarea psihică, fizică și comportamentală, cu ajutorul jocurilor

Dezvoltarea psihică, fizică și comportamentală, cu ajutorul jocurilor

Dezvoltarea psihică, fizică și comportamentală, cu ajutorul jocurilor 470 900
Dezvoltarea copilului pe toate planurile, prin jocuri atractive, pe categorii de vârstă

A doua parte a articolului

Dezvoltarea psihică, fizică și comportamentală între 3 și 6 ani 

Aceasta este cea mai rapidă perioadă de creștere pentru rețelele lobului frontal, precum și viteza de procesare, memorie și de rezolvare a problemelor este în creștere. Creierul este la 90% din greutatea copilului la vârsta de 6 ani.

Jucați-vă împreuna cu copilul dumneavostră de a teatrul. Oferiți-i roluri diferite de fiecare data când vă jucați cu el, pentru a se dezvolta cât mai bine și de a înțelege fiecare personaj.

La vârsta aceasta este foarte important să-i oferiți sprijin la școală, grădiniță și să-l lăudați atunci când este nevoie, ca el sa prindă încredere în forțele proprii și să nu-i fie frică să vorbească în public. Atenție la lăudarea excesivă, deoarece îi puteți construi copilului o încredere prea mare în forțele sale, care nu reflectă realitatea.

Dezvoltarea psihică, fizică și comportamentală între 6 și 9 ani

Conexiunile sinaptice în zonele motorii și senzoriale sunt ferm stabilite. Atenția lor crește semnificativ.

În momentul în care copiii sunt în clasele primare, limba și abilitățile sociale sunt bine stabilite și sunt foarte dornici să-și pună toate abilitățile în practică. Le place să se provoace intelectual, cu puzzle-uri și jocuri care să le testeze cunoștințele.

Construiește împreună cu cel mic diferite păpuși, obiecte. Prin acest lucru veți petrece mai mult timp cu el, și pe lângă faptul că se va bucura enorm că ați construit acel lucru împreuna, el va deveni și mai încrezător în forțele proprii.

Dezvoltarea psihică, fizică și comportamentală între 9 și 14 ani

Lobul frontal se maturizează în această etapă a adoloscenței. Viteza și eficiența de gândire crește, viziunea în spațiu se îmbunătățește, reglarea emoțională devine mai mare, rezolvarea unor probleme crește, raționamentul și capacitatea de a înțelege gândirea cuiva se dezvoltă. 

Jocurile individuale devin din ce în ce mai neinteresante pentru ei. Atenția lor va fi axată pe jocurile în echipă (fotbal, dansuri etc). Vor fi de asemenea atrași de jocurile video.

Jocurile în echipă îi vor dezvolta frumos și armonios, deoarece ei interacționează cu diferiți copii, cu diferite calități, putând să învețe de la ei, ce este cel mai bun și se pot consola unul pe celălalt. 

Sper că v-au fost de folos, dragi mămici, toate informațiile oferite și ne reîntalnim în următorul articol.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI