Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-12-28 17:19:31 +0200 Muzica este hrană pentru suflet, însă și pentru dezvoltarea bebelușului tău. 4 efecte uimitoare ale muzicii în timpul sarcinii

4 efecte uimitoare ale muzicii în timpul sarcinii

4 efecte uimitoare ale muzicii în timpul sarcinii 470 900
Muzica este hrană pentru suflet, însă și pentru dezvoltarea bebelușului tău.

Se spune că muzica are efecte tămăduitoare, însă pe termen scurt își pune amprenta asupra emoțiilor și ne poate ajuta să ne relaxăm în doar câteva momente. Însă, ce efecte are muzica asupra unui făt?

Muzica și sarcina: Există o legătură între cele două?

În timpul sarcinii, fătul suferă o mulțime de modificări, iar fiecare dintre acestea va fi definitorie în dezvoltarea sa fizică, mentală și emoțională. Tocmai de aceea este important să reții faptul că orice experiență din timpul sarcinii, inclusiv ascultatul muzicii, va contribui într-o anumită măsură la dezvoltarea copilului.

Studiile și efectul muzicii asupra fătului

Există o mulțime de studii care au analizat efectele muzicii asupra unui făt și conform acestora, bebelușii care au fost expuși unui mediu muzical înainte de a se naște sunt mult mai dezvoltați din punct de vedere mental și emoțional față de cei care nu au ascultat muzică înainte de a se naște.

Unul dintre studii a analizat efectele muzicii indiene clasice asupra femeilor însărcinate. Acestea au fost rugate să asculte muzică indiană cel puțin 20 de minute pentru 20 de zile. După această perioadă, cercetătorii au testat reflexele fătului pentru a stabili dacă muzica i-a influențat dezvoltarea. Cercetătorii au notat că muzica a avut o influență semnificativă asupra bebelușului și a mamei. Reflexele, răspunsurile, mișcările și starea mentală au fost toate stimulate.

Te-ar putea interesa si: Viața în pântec – Efectul muzicii

Efecte ale muzicii

  1. Reflexele copilului se îmbunătățesc. Acesta este capabil să audă muzica, să simtă vibrațille și să reacționeze în funcție de acestea. De asemenea, este posibil ca mișcările copilului să fie influențate de ritmul muzicii.
  2. Ajută la perfecționarea simțului auditiv. Dacă asculți periodic muzică, îți vei ajuta copilul să-și îmbunătățească capacitatea de concentrare, dar și simțul auditiv. Chiar dacă este într-un stadiu în care nu înțelege muzica, acesta se va concentra asupra sunetelor și vibrațiilor, fapt care va ajuta la dezvoltarea lui mentală.
  3. Foarte mulți speciliști din domeniu sunt de părere că fătul va fi capabil să își amintească o parte din sunetele pe care le aude atunci când se dezvoltă în pântecul mamei. Așadar, dacă în timpul sarcinii observi că bebelușul se liniștește atunci când aude o anumită melodie, e posibil ca acesta să reacționeze similar chiar și imediat după naștere.
  4. Conturează personalitatea copilului. Genul de muzică pe care îl asculți în perioada sarcinii va avea efecte asupra dezvoltării personlității copilului tău. Studiile au arătat că melodiile lente sau muzica clasică îți pot determina copilul să fie mai calm, în vreme ce un stil de muzică agresiv îl poate face să devină anxios.

Te-ar putea interesa si: Muzica și dezvoltarea bebelușului

Muzica este hrană pentru suflet și tocmai de aceea este important să asculți genurile muzicale care te definesc, fără a face excese. Asigură-te că volumul nu este mai ridicat de 65 de decibeli, iar dacă ești una dintre mămicile care se înconjoară în permanență de muzică, atunci este indicat ca volumul să nu fie mai mare de 50 de decibeli. Muzica este benefică pentru dezvoltarea copilului, însă acesta are nevoie și de momente de liniște sau pur și simplu de clipe în care să audă doar bătăile inimii mamei sale.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI