Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-09 16:32:10 +0300 Știai că bebelușii pot înghiți și respira în același timp până la vârsta de 6 luni? Lucruri uimitoare despre bebeluși

Lucruri uimitoare despre bebeluși

Lucruri uimitoare despre bebeluși 470 900
Știai că bebelușii pot înghiți și respira în același timp până la vârsta de 6 luni?

1. La naștere, un bebeluș are 300 de oase și nu are rotule. La maturitate, un adult are doar 206 oase.

2. Părul unui nou-născut se schimbă o dată la 6 luni și culoare poate să oscileze de la blond la roșcat. De asemenea, buclele pot dispărea.

3. Urechea internă este singurul organ care este dezvoltat în întregime în pântec.

4. Bebelușul crește gradual în primul an de viață. Dacă acesta continuă să crească încet pe toată perioada copilăriei, atunci va măsura în jur de 170 cm la maturitate.

5. Culoarea ochilor a unui copil este determinată de cantitatea de melanină prezentă în iris.

- 32% ochi albaștri/gri;

- 25% ochi negri;

- 16% ochi căprui;

- 12% ochi verzi.

6. 70% dintre bebeluși vor avea pete roșiatice (cunoscute și sub denumirile de mușcături de barză sau sărutul îngerului) cauzate de dilatarea unor case de sânge, iar culoarea acestora va fi intensificată atunci când plâng sau când le crește temperatura.

7. Nou-născuții, mai ales cei născuți înainte de termen, au tot corpul acoperit de păr.

8. Un bebeluș poate dormi 16 ore pe zi în segmente de câte 1-2 ore. După 6 luni, acesta poate dormi 6 ore fără a se trezi.

9. Bebelușii scuipă de aproximativ 10-12 ori pe zi deoarece valva care face conexiunea esofagului cu stomacul este nedezvoltată.

10. Nou-născuții recunosc muzica pe care au auzit-o atunci când erau în pântec în primele 4 luni de viață.

11. Un bebeluș își va face părinții să doarmă cu 350-400 de ore mai puțin în primul an de viață, ceea ce echivalează cu o noapte de somn pierdută în fiecare săptămână.

12. Nou-născuții nu plâng cu lacrimi în primele 3 săptămâni de viață (uneori și mai mult) deoarece canalele lacrimale nu sunt dezvoltate complet.

13. În primele săptămâni de viață, bebelușii nu se pot concentra pe un obiect care e mai departe de 20 de cm de fața lor. Dacă vei purta haine cu dungi albe și negre vei stimula retina copilului și aceasta va transmite semnale mai puternice creierului.

14. Aproximativ 6% dintre belușii de până în 2 ani au o alergie alimentară. Cele mai comune alergii apar la: ouă, alune și laptele de vacă.

15. Bebelușii răcesc de 7 ori pe an datorită absenței proteinei TLR3.

16. Aproximativ 353.000 de bebeluși se nasc zilnic în întreaga lume.

17. Dacă un bebeluș este expus prea mult la soare, acesta poate strănuta în exces. Acesta se numește reflexul fotic sau strănutul provocat de expunera la lumina solară.

18. Mai mult de 33% dintre bebeluși se nasc cu cordonul ombilical în jurul gâtului,

19. Gemenii identici au același ADN, dar amprentele sunt diferice.

20. Bebelușii de peste 6 luni au reflexe extraordinare care îi ajută să plutească în apă și să își țină respirația mai mult decât un adult.

21. Bebelușii pot înghiți și respira în același timp până la vârsta de 6 luni.

22. Bebelușii își pot ridica greutatea corpului fără dificultate.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI