Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-10-04 15:49:13 +0300 Sunt o mulțime de aspecte care se schimbă atunci când ai al doilea copil. Pentru început: așteptările tale. 5 lucruri pe care le vei face diferit la a doua sarcină

5 lucruri pe care le vei face diferit la a doua sarcină

5 lucruri pe care le vei face diferit la a doua sarcină 470 900
Sunt o mulțime de aspecte care se schimbă atunci când ai al doilea copil. Pentru început: așteptările tale.

Nu se pune problema ca îți vei iubi cel de-al doilea copil mai mult sau mai puțin. Nici că vei fi o mamă mai bună sau mai rea. Astfel de aspecte nici nu intră în discuție. Însă, vei vedea că încă din timpul sarcinii vei simți o diferență în atitudinea pe care o adopți, iar după ce se va naște copilul vei fi capabilă să realizezi tu singură diferențele majore.

Nu te putem pregăti pe deplin pentru ceea ce te așteaptă, însă te putem pune în temă destul de bine. Mai jos, vei putea descoperi câteva aspecte pe care le vei aborda diferit la cea de-a doua sarcină.

1. Nu mai acorzi atât de multă importanță hainelor.

Da, este drăguț să îți vezi copilul îmbrăcat într-un costum de puișor sau de elefant, însă îți mai aduci aminte câte mustrări de conștiință ți-ai făcut după ce ai plătit o mulțime de bani. Mai ales că nu a apucat să îl îmbrace decât o dată pentru că i-a rămas mic. Cu cel de-al doilea copil nu vei mai face aceeași greșeală. Vei cumpăra hăinuțele de care are cu adevărată nevoie și te vei folosi de ce ți-a rămas de la copilul mai mare.

2. Nu vei mai fi atât de obsedată de germeni.

O mulțime de femei devin ipohondre în momentul în care au un copil. Acela este momentul în care o mamă realizează că lumea este plină de germeni care pot atenta la sănătatea bebelușului ei. Nimeni nu are voie să atingă copilul fără să se spele pe mâini, totul din jurul acestuia este sterilizat și la cel mai mic semn de boală, instaturezi carantina doar pentru ca virusul să nu ajungă la bebeluș.

Ei bine, cu cel de-al doilea copil o vei lăsa mai moale pentru că știi că bebelușul nu poate fi protejat de absolut orice și îi vei permite chiar și să mănânce de pe jos.

3. Standardele de curățenie se schimbă.

La prima sarcină te-ai dat peste cap pentru a ține casa curată chiar dacă bebelușul nu îți permitea să dormi, să mănânci sau măcar să faci un duș. La bebelușul nr. 2 lucrurile se vor schimba. Vei menține casa curată, însă nu vei mai exagera la fel cum ai făcut-o la prima sarcină. Dacă vei avea de ales dintre a spăla o chiuvetă plină cu vase și a trage un pui de somn, vei alege cu siguranță somnul.

4. Nu vei mai analiza fiecare detaliu.

Primul copil te-a adus în pragul disperării de foarte multe ori, însă în majoritatea cazurilor nu a fost vina acestuia. Ai fost obsedată ca bebelușul tău să meargă la vârsta potrivită, să nu vorbească cu întârziere și să țină pasul cu copiii de vârsta lui, exact cum scrie ”la carte”. Acum, la al doilea copil, vei știi deja că teoria nu se pupă cu realitatea și îi vei lăsa mai mult timp copilului pentru a atinge anumite puncte, indiferent de teoriile din cărți.

5. Vei fi mult mai liniștită.

Prima oară este întotdeauna cel mai greu, indiferent de experiență. Acum că ai o sarcină în spate, că știi care sunt cele mai mari provocări pe care le poți avea cu un copil, că ai înțeles faptul că nu poți controla totul, vei fi mult mai liniștită. Vei avea mai multă încredere în tine și vei putea gestiona mult mai ușor orice situație.

Sursa: Parents.com  

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI