Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-02-02 14:34:25 +0200 Evită să adresezi una din aceste întrebări unui părinte care tocmai și-a ținut în brațe primul copil. 6 lucruri pe care părinții nu vor să le audă

6 lucruri pe care părinții nu vor să le audă

6 lucruri pe care părinții nu vor să le audă 470 900
Evită să adresezi una din aceste întrebări unui părinte care tocmai și-a ținut în brațe primul copil.

La primul copil, orice părinte este surprins de amalgamul de întrebări nepotrivite pe care persoanele apropiate și nu numai îl aruncă asupra lui. Sigur, majoritatea au la bază intenții bune, însă stresul nașterii și frica necunoscutului sunt suficiente pentru o proaspătă mămică sau un tată care și-a ținut pentru prima dată copilul în brațe. Mai jos, vei putea descoperi cele mai frecvente și neadecvate întrebări de care se lovește orice părinte...

  1. Cum se simte mama?

Nașterea este o experiență minunată, însă stresantă și extenuantă, ceea ce înseamnă că mama are nevoie de liniște, nu de întrebări inutile. Perioada postnatală este dominată de griji și stres, ceea ce face astfel de întrebări incomode, mai ales dacă sunt adresate direct mamei. Dacă ești cu adevărat preocupat de starea mamei, oferă-i liniște și suportul de care are nevoie atunci când ți le cere.

  1. Cum se simte copilul?

Bebelușul are nevoie de câteva zile sau chiar săptămâni să se adapteze unui nou mediu. Chiar dacă acest aspect este unul comun, de cele mai multe ori părinții sunt îngrijorați de faptul că bebelușul nu se simte confortabil și nu au nevoie să audă obsesiv o astfel de întrebare, mai ales că nici ei nu au idee cum se simte cu adevărat copilul. 

  1. Poți dormi noaptea?

Noaptea devine zi și viceversa în momentul în care ai un copil. Primele luni de viață reprezintă perioada de acomodare a bebelușului, dar și a părinților, ceea ce înseamnă că nu, nu au timp pentru dormit. Privarea de somn poate determina pe oricine să devină mult mai irascibil, așa că nu este indicat să întrebi o mamă sau un tată dacă au timp să doarmă când aceștia abia găsesc timp să mănânce. Cel mai probabil, părinții fac cu rândul sau dorm atunci când se odihnește și bebelușul lor.

  1. Anunță-mă dacă ai nevoie de ajutor!

Întotdeauna e nevoie de ajutor, însă de cele mai multe ori, un părinte va încerca să se descurce singur sau cu ajutorul partenerului decât să apeleze la altcineva. Dacă dorești să ajuti poți să te oferi să faci lucruri mai specifice, cum ar fi: să pregătești cina, să te ocupi de plata facturilor sau să faci cumpărături.

  1. De ce nu aduceți și copilul?

Dacă un cuplu alege să iasă în oraș sau să vină în vizită fără copil, nu este cazul să insiști, deoarece este o decizie pe care au luat-o în urma unei analize detaliate. În primele luni de viață este recomandat ca bebelușul să fie expus cât mai puțin sau deloc unor medii noi. Totodată, părinții se tem mai ales în primul an de viață ca bebelușul să nu contacteze un virus și nu doresc să își asume riscul.

  1. Regreți că ai un copil?

Orice părinte consideră că bebelușul său este o mică minune, indiferent că a planificat conceperea lui sau nu. O astfel de întrebare este nepotrivită și jignitoare și de cele mai multe ori iscă anumite tensiuni. Chiar dacă este uneori dificil să crești un copil, fiecare noapte albă petrecută în folosul acestuia este echilibrată de fericirea pe care o oferă bebelușul părinților chiar și printr-un simplu zâmbet.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI