Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 14:17:03 +0200 Află cum îi poți oferi copilului tău toată protecția de care are nevoie chiar și la școală, mai ales dacă este afectat de alergii sau astm! Alergiile și astmul în școli

Alergiile și astmul în școli

Alergiile și astmul în școli 470 900
Află cum îi poți oferi copilului tău toată protecția de care are nevoie chiar și la școală, mai ales dacă este afectat de alergii sau astm!

Măsurile de prevenire a astmului și a alergiilor în școli ar trebui să fie obligatorii și nu facultative.

Planificarea este mai mult decât necesară

Copiii astmatici sunt mult mai sensibili în fața răcelilor și a infecțiilor respiratorii. Totodată, cei alergici fac față cu dificultate schimbărilor și influențelor exterioare. Tocmai de aceea este importantă existența unui plan de tratament a copiilor cu astfel de afecțiuni înainte de a merge la școală.

Dacă unul din copiii tăi suferă de astm sau alergii, este recomandat să stai de vorbă cu viitori profesori și să vizitezi școala, pentru a te asigura că dispune de dotările necesare copilului tău.  Conducerea școlii trebuie să fie informată în privința tratamentului copilului tău și pregătită să intervină în cazul unei situații extreme (de exemplu: o alergie alimentară). Sigur, ar fi ideal dacă personalul școlii ar fi instruit corespunzător pentru apariția unui eventual episod alergic sau astmatic.

Ce se poate face în cazul unui episod astmatic

Toți copiii care suferă de această afecțiune ar trebui să aibă în permanență medicamente în caz de urgență. În funcție de severitatea afecțiunii, conducerea școlii se poate implica activ în păstrarea tratamentului pentru o astfel de situație. Medicul pediatru este cel care oferă îndrumarea necesară părinților, copilului sau personalului școlii, dacă este cazul.

O criză de astm este mult mai probabilă în urma unui efort fizic, decât prin expunerea repetată la alergeni, însă nici acest aspect nu trebuie neglijat. Creta sau buretele pentru tablă reprezintă principalii alergeni din școli. În acest caz, copilul trebuie să acorde o atenție sporită igienei și să se spele pe mâini ori de câte ori este nevoie.

Aerul rece, umiditatea ridicată și polenul sunt alți factori prezenți în școli care pot declanșa o criză de astm. Medicul pediatru poate reduce semnificativ riscurile prin administrarea unui tratament corespunzător, însă copiii trebuie în continuare să evite expurea îndelungată în astfel de medii.

Ce se poate face în cazul rinitei alergice

Alergiile nazale nu necesită un tratament special din partea personalului școlii, decât dacă sunt severe. În acest caz, părinții trebuie să colaboreze cu medicul pediatru și conducerea școlii, pentru a se asigura că sunt luate toate măsurile necesare pentru o expunere minimizată a copilului în preajma factorilor alergeni.

Ce se poate face în cazul unui episod alergic alimentar

În primul rând, școala trebuie să fie echipată cu injecții cu epinefrină/adrenalină, pentru a putea acorda copiilor cu astfel de afecțiuni primul ajutor. În al doilea rând, copilul trebuie informat și supravegheat pentru a evita consumul de alimente care îi pot declanșa un episod alergic. În funcție de gravitatea situației, conducerea școlii ar trebui să se asigure că elevii alergici au întotdeauna tratamentul în apropiere.

Dacă este alergic la mușcăturile și înțepăturile insectelor?

Dacă un copil suferă de o astfel de alergie, atunci este esențial ca în incinta școlii să se regăsească epinefrină sau adrenalină, pentru a evita efectele pe termen lung. 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI