Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-03-25 15:03:26 +0200 Descoperă cum îi poți oferi o protecție mai mare copilului tău și care sunt cele mai bune metode de evitare a accidentelor la școală! Copiii și accidentele în școli

Copiii și accidentele în școli

Copiii și accidentele în școli 470 900
Descoperă cum îi poți oferi o protecție mai mare copilului tău și care sunt cele mai bune metode de evitare a accidentelor la școală!

Un ghid al securității la școală

Un accident care se petrece într-o școală nu este întotdeauna rezultatul neglijenței copilului. Cea mai bună metodă de rezolva o problemă este prevenirea acesteia. Astfel, trebuie luați în considerare și factorii externi ca infrastructura școlii sau responsabilitatea tutorilor în prevenirea accidentelor copiilor.

Condiții de siguranță în școli

  • Controlul clădirii. Toate școlile ar trebui să monitorizeze periodic starea clădirii și a dotarilor acesteia pentru a se asigura că toți copiii sunt în siguranță.
  • Farmacia. Deși nu este un aspect general valabil, o școală ar trebui să aibă în dotare o farmacie sau un cabinet medical dotat corespunzător, în eventualitatea unui accident.
  • Obiectele uzate. Nu ar trebui să existe obiecte uzate sau ascuțite, pentru că acestea cresc gradul de pericol și accidentare într-o școală.
  • Sistem de alarmă de incendiu. Acesta este unul din sistemele de securitate care nu trebuie să lipsească într-o școală. De asemenea, conducerea școlii trebuie să realizeze anual o simulare de evacuare a școlii în caz de incendiu.
  • Cutremur. Dacă școala se află într-o zonă cu un grad seismic ridicat, atunci conducerea trebuie să execute regulat simulări de evacuare a școlii în caz de cutremur.

Zone periculoase în școli

  • Curtea școlii – Aici copiii petrec majoritatea pauzelor. Deși sunt cele mai distractive, jocurile care implică mingi și alergat sunt cele mai periculoase și reprezintă cauza principală a accidentelor. Chiar și clasicele îmbrânciri sunt periculoase și încă în trend.

Cum pot fi prevenite: Supervizarea copiilor de către unul sau mai mulți profesori în pauze scade drastic riscul accidentelor în scoli. Totodată, amenajarea unor spații de recreere diferite pentru copiii mai mici și cei mai mari pare să diminueze considerabil riscul accidentelor.

  • Sălile de clasă – În timpul orelor, copiii stau liniștiți, dar de îndată ce soneria vestește venirea pauzei, întreaga clasă se transformă într-un loc de joacă. Colțurile birourilor, ferestrele sau mânerele ușilor devin astfel periculoase pentru copiii.

Cum pot fi prevenite: Învățătorul sau dirigintele ar trebui să dețină întotdeauna controlul asupra clasei, pentru a evita accidentarea copiilor. Totodată, copiii trebuie să accepte faptul că sala de clasă nu este un loc de joacă. Pentru sporirea securității, tutorele poate apela la ajutorul elevilor, care vor fi pe rând responsabili de starea sălii și a colegilor.

  • Scările - Fie că vorbim de scări interioare sau exterioare, acestea sunt extrem de periculoase pentru copii.

Cum pot fi prevenite: Copiilor din clasele mai mici le pot fi distribuite sălile de la parter, pentru a limita pe cât posibil folosirea scărilor de către aceștia.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI