Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-07-12 16:35:55 +0300 Dacă ești o mamă care lucrează, îți poate fi extrem de dificil să jonglezi cu sarcinile de la serviciu și cu cele de acasă. Însă, nu este imposibil... Cum poți alăpta dacă ești o mamă care lucrează?

Cum poți alăpta dacă ești o mamă care lucrează?

Cum poți alăpta dacă ești o mamă care lucrează? 470 900
Dacă ești o mamă care lucrează, îți poate fi extrem de dificil să jonglezi cu sarcinile de la serviciu și cu cele de acasă. Însă, nu este imposibil...

1. Stabilește-ți un plan de alăptare.

Chiar dacă poate fi dificil la început, vei vedea că în scurt timp te vei putea ține cu succes de planul pe care ți l-ai stabilit. Dacă ai anumite obiective, vei fi mult mai organizată și determinată. Totodată, un plan de alăptare te va ajuta să îți pui ordine în viață, deoarece copilul va trebui hrănit o dată la câteva ore.

2. Informează-ți angajatorul că alăptezi.

Dacă îți vei îndeplini sarcinile la fel de bine ca până în prezent, angajatorul ar trebui să nu aibă nici o problemă cu faptul că îți vei lua anumite pauze pentru alăptare sau că vei avea un program diferit față de cel al colegilor pentru a îți hrăni copilul.

3. Cere sfatul altor mămici care alăptează.

Este dificil să găsești un echilibru și vei avea cu siguranță nevoie de ajutor. Cele mai indicate persoane sunt mamele care se află în aceeași situație ca tine. Ele îți vor putea oferi câteva sfaturi practice, deoarece au fost în situația ta.

     AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: 13 alimente care ajută alăptarea

4. Acceptă ajutorul partenerului tău.

Chiar dacă nu se poate implica la fel de mult în viața copilului ca tine, partenerul poate fi de mare ajutor la treburile casnice. Dacă este dispus să te ajute, nu te încăpățâna să faci tu totul, ci lasă-l să îți ofere o mână de ajutor. Puțină odihnă nu strică niciodată unei mămici.

5. Apelează la pompa pentru sân.

Dacă vei folosi pompa pentru sân, vei putea depozita laptele extra, pentru ca copilul să aibă lapte matern chiar și atunci când este în grija altcuiva

6. Dacă ai posibilitatea, lucrează de acasă.

Sunt o mulțime de job-uri care pot fi executate cu brio și de acasă, iar dacă tu ai un astfel de serviciu, atunci poți rămâne acasă pentru a-ți hrăni copilul și pentru a nu mai pierde timp pe drum.

     AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: Semințele Chia și alăptatul

7.  Rămâi pozitivă.

Depresia post natală este extrem de periculoasă, având în vedere că o mulțime de mămici se luptă cu efectele negative ale acesteia singure, fără a cere ajutor. Dacă ești una dintre ele, fă-ți curaj și vorbește cu o persoană în care ai încredere despre lucrurile prin care treci. Este extrem de important ca starea ta de spirit să fie pozitivă, pentru a-ți putea alăpta cât mai mult copilul.

8. Ia suplimentele nutrivite recomandate de către medic.

Nu este cazul să te joci cu sănătatea, mai ales în primul an după naștere. Este extrem de benefic, atât pentru tine, cât și pentru bebeluș să alăptezi, însă, în acest proces se pierd o mulțime de nutrienți de care ai nevoie pentru a fi sănătoasă. Multivitaminele recomandate de medic nu sunt opționale dacă vrei să te bucuri de copilăria bebelușului tău.

Sursa: Momjunction.com

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI