Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-02-12 15:59:52 +0200 Dacă ai avut până acum experiența unei sarcinii, ai întâmpinat cel puțin o dată situația în care doctorul a schimbat data nașterii. De ce se schimbă data nașterii atât de des?

De ce se schimbă data nașterii atât de des?

De ce se schimbă data nașterii atât de des? 470 900
Dacă ai avut până acum experiența unei sarcinii, ai întâmpinat cel puțin o dată situația în care doctorul a schimbat data nașterii.

Însă, știi care sunt motivele care stau la baza acestei schimbări frecvente?

Dacă menstruația este neregulată

Pentru femeile care au menstruația neregulată este mai greu de stabilit data exacta a concepției și, implicit, data nașterii. O ecografie poate determina cu aproximație cât de avansată este sarcina ta, însă uneori nu este suficientă.

În aceste cazuri, doctorul nu poate decât să ofere o dată estimativă și, pe parcursul sarcinii, să se apropie cât mai mult de realitate, monitorizând îndeaproape sarcina.

Dacă prima ecografie este realizată în al doilea trimestru

Acesta este unul dintre motivele pentru care data nașterii poate fi schimbată. Ecografia realizată în al doilea trimestru nu este precisă. Specialiștii sunt de părere că cea mai bună perioadă pentru determinarea cu exactitate a datei nașterii este primul trimestru de sarcină.

Dacă nivelul AFP (alfa-fetoproteină) este anormal

APF este o proteină produsă de ficat care ajută la dezvoltarea fătului, dar și la determinarea datei nașterii. Între săptămâna 14 și săptămâna 22 este recomandat să îți faci analizele pentru a determina nivelul AFP.

Dacă este prea mare, atunci există riscul ca fătul să aibă anumite probleme genetice, însă în majoritatea cazurilor, nivelul AFP este ridicat deoarece data nașterii a fost greșit calculată.

Din păcate, este destul de greu ca data nașterii să fie calculată cu exactitate și să se mai întâmple și din prima încercare. Trebuie să ai în vedere faptul că este recomandat ca fătul să stea cât mai mult în pântecul mamei pentru o dezvoltare optimă. Mergi la controale regulat și ține cont de sfatul medicului tău. Nu te grăbi să naști prin cezariană doar pentru că ai depășit termenul, dacă medicul nu o recomandă.

Mult succes!

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI