Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-03 16:31:25 +0300 Cum să reduci durerea de sâni în timpul sarcinii. Durerea de sâni - cauze și soluții

Durerea de sâni - cauze și soluții

Durerea de sâni - cauze și soluții 470 900
Cum să reduci durerea de sâni în timpul sarcinii.

Înainte de a te bucura de momentele dulci pe care ți le oferă bebelușul tău, trebuie să treci prin perioada sarcinii, care, de cele mai multe ori, atrage după sine o mulțime de simptome care mai de care mai problematice.

Unul dintre semnele caracteristice ale sarcinii îl reprezintă durerile la nivelul sânilor. Pe cât de incomode, pe atât de normale, durerile de sâni pot deveni insuportabile și tocmai de aceea este important ca efectele acestora să fie diminuate, dacă nu stopate.

4 motive comune pentru durerile de sâni

1. Sânii fibrochistici

Aceasta este una dintre cele mai comune cauze ale durerii sânilor în timpul sarcinii. În timpul sarcinii, mici chisturi se formează în țesutul fibros al sânilor, se umplu cu fluid și se umflă, rezultând durerea.

2. Dezechilibrul hormonal

În timpul sarcinii, corpul este nevoit să se adapteze multiplelor stadii de dezvoltare ale unui copil, ceea ce generează o schimbare rapidă a nivelului hormonilor. Dezechilibrul nivelului de estrogen este cel care cauzează durerile la nivelul sânilor.

3. Scurgerile

În cel de-al treilea trimestru de sarcină, înainte producerea laptelui matern, sânii încep să producă un lichid mai dens, colostrul, care va reprezenta hrana bebelușului în primele zile. În această perioadă, este posibil ca sânii să secrete acest lichid, ceea ce cauzează dureri mai ales în ultimul stadiu al sarcinii.

4. Schimbările fizice

Cea mai importantă funcție sa sânilor este aceea de a hrăni bebelușul după naștere. În perioada prenatală, sânii sunt pregătiți în mod natural și gradual pentru sosirea copilului, formându-se celule care produc lapte și canale care îl conduc. Totodată, sânii se măresc vizibil în timpul sarcinii, ceea ce generează o remodelare a mărimii și formei acestora, dar și apariția durerilor.

Cum poți reduce durerea?

Acum că am dezbătut principalele cauze ale durerilor sânilor, să vedem și cum le poți ameliora sau chiar elimina!

1. Alege sutienul sau bustiera potrivită. Așa cum am menționat și mai sus, în timpul sarcinii sânii își schimbă mărimea constant, ceea ce înseamnă că trebuie să ții pasul cu noile schimbări. Unele femei aleg să poarte chiar 2 bustiere pentru a avea parte de mai multă susținere. Totul depinde de tine și de cum te simți mai confortabil. Deși ai fi tentată să crezi asta, nu este cea mai bună soluție să renunți la sutien sau la bustieră. Durerile se vor intensifica și va fi afectată și forma sânilor.

2. Dacă sânii sunt prea grei sau voluminoși, încearcă să porți un sutien de antrenament(sportiv). Acesta oferă mai multă susținere și este de regulă mai confortabil pentru femeile cu sânii mai mari.

3. Redu considerabil sau elimină sarea din alimentație și vei vedea în scurt timp o îmbunătățire în privința durerilor sânilor. Sarea reține apă, sânii devin mai grei, iar durerea se intensifică odată cu creșterea în greutate.

4. Apa reprezintă o altă soluție. Bea cât mai multă apă în timpul sarcinii pentru a te menține hidratată și pentru a elimina excesul de fluide din corp.

5. Femeile însărcinate au tendința de a petrece foarte mult timp în pat, însă sedentarismul nu este cea mai bună alegere. Este important să adopți un stil de viață activ – doar dacă medicul nu îți recomandă opusul – fără a te suprasolicita. O plimbare scurtă prin parc sau o vizită la supermarket îți pot îmbunătăți circulația sângelui și te va face să te simți mai ușoară.

6. Uneori durerea poate fi prea intensă pentru a ceda sub presiuna unuia sau mai multora dintre trucurile de mai sus. Cere sfatul medicului ginecolog și evită să iei medicamente după ureche pentru a evita complicațiile.

7. Compresele cu gheață sunt câteodată de ajutor.

8. Exercițiile de relaxare reprezintă o altă metodă pentru a face față mai ușor durerilor. Yoga sau meditația te ajută să îți relaxezi atât trupul, cât și mintea, diminuând intensitatea durerilor.

Deși durerile la nivelul sânilor sunt inconfortabile și jenante, acestea sunt normale și nu trebuie să te îngrijoreze. Însă, pentru evitarea unor complicații, este recomandat să menționezi acest simptom și medicului ginecolog.

Mult succes!

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI