Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-24 10:37:06 +0300 Orice nouă mămică se poate simți depășită de situație. Citește sfaturile de mai jos pentru a descoperi cum să jonglezi eficient cu toate sarcinile unei mame! 5 sfaturi practice pentru noile mămici

5 sfaturi practice pentru noile mămici

5 sfaturi practice pentru noile mămici 470 900
Orice nouă mămică se poate simți depășită de situație. Citește sfaturile de mai jos pentru a descoperi cum să jonglezi eficient cu toate sarcinile unei mame!

1. Cum să îți ții bebelușul treaz ca să mănânce

Cel mai comun motiv de îngrijorare al proaspetelor mămici îl reprezintă faptul că bebelușii lor pot adormi înainte de a se hrăni suficient. Aceștia au obiceiul de a adormi chiar și imediat ce încep să mănânce, ceea ce este absolut normal. Însă, dacă acest lucru se întâmplă frecvent, atunci trebuie să ceri sfatul medicului pediatru, pentru a te asigura că la baza nu se află o cauză serioasă.

Ce poți face

  • Gâdilă ușor tălpile bebelușului tău atunci când îl hrănești pentru a-l ține teaz.
  • Nu îl forța să mănânce mai mult decât este cazul, pentru că în primele luni de viață copilul are nevoie mai mult de somn decât de lapte.

2. Folosește-te de ”mișcarile de pedalare” pentru a scădea intensitatea colicilor

Colicile dau multe bătăi de cap bebelușilor și mamelor, fiind o afecțiune care crează disconfort și dureri la nivelul stomacului. Ca rezultat, un bebeluș care are colici poate să plângă între 3 și 5 ore. În majoritatea cazurilor, colicile afectează bebelușii în cea de-a doua parte a zilei, mai ales seara.

Ce poți face

  • O metodă eficientă prin care poți diminua durerea provocată de colici este de îi întinde picioarele bebelușului și de a imita mișcările de pedalare.
  • Odată ce ai hrănit bebelușul, ridică-l și ține-l în brațe pentru a-l putea ajuta să elimite aerul din stomac.
  • Apoi, întinde-o în pătuț pe spate și repetă miscările de pedalare. Această metodă ca ajuta la eliminarea gazelor din burtica bebelușului și va reduce durerea și disconfortul.

3. Folosește-ți cotul pentru a testa temperatura apei

Pielea bebelușilor este mult mai sensibilă, ceea ce determină o mulțime de mame să fie îngrijorate în privința temperaturii apei atunci când vine le fac baie. Cea mai bună soluție pentru un bebeluș este apa călduță (nici prea rece, nici prea fierbinte).

Ce poți face

  • Pentru a detemina dacă temperatura este adecvată, poți introduce cotul în cădița copilului. Pielea din această zonă este mai senzitivă și se apropie de caracteristicile pielii unui bebeluș.
  • Dacă apa este prea rece sau prea caldă, atunci trebuie ajustată până când vei simți că este potrivită.

4. Cât mai puțină expunere...

Odată ce prietenii și familia ta află că ai născut, își vor dori să vină să vadă copilul. Însă, este recomandat să limitezi pe cât posibil expunerea, mai ales în primele săptămâni când copilul este extrem de sensibil, iar sistemul său imunitar este încă în stadiul de dezvoltare.

Ce poți face

  • Odată ce aduci copilul acasă, încearcă să îl ții într-o singură cameră.
  • Ideea este să limitezi cât mai mult expunerea pentru a-i oferi corpului timp să construiească un sistem imunitar cât mai rezistent pentru a fi capabil să lupte împotriva infecțiilor.

5. Limitează obiectele din pătuț

Vei vedea că un bebeluș are nevoie de mai multe lucruri ca un adult, ceea ce este perfect normal. Însă, dacă alegi ca bebelușul să doarmă în pătuț, atunci trebuie ca pătuțul să fie cât mai liber. În caz contrar,  poate crește riscul apariției Sindromului Morții Subite, unul dintre cele mai frecvente motive ale decesului nou-născuților.

Ce poți face

  • În loc să ții anumite lucruri în pătuț, te poți folosi de un mic dulăpior pentru plasarea obiectelor copilului.
  • Atunci când copilul se află în pătuț, asigură-te că nu este nimic în preajma lui.
  • Îmbracă bebelușul adecvat temperaturii din cameră pentru a nu îi fi frig în timpul nopții. Nu folosi pături, perne, jucării sau alte obiecte pentru că poți crește riscul apariției Sindromului Morții Subite.

Sursa: Momjunction.com  

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI