Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-10 15:37:15 +0200 Află care sunt cele mai frecvente întrebări de care se lovesc cuplurile care aleg să adopte unul sau mai mulți copii! Sfaturi pentru părinții adoptivi

Sfaturi pentru părinții adoptivi

Sfaturi pentru părinții adoptivi 470 900
Află care sunt cele mai frecvente întrebări de care se lovesc cuplurile care aleg să adopte unul sau mai mulți copii!

Să fii părinte este unul dintre cele mai mari privilegii pe care ți-l poate oferi viața. Nimic nu se compară cu emoția pe care ți-o oferă zâmbetul copilului tău și tocmai de aceea cuplurile care nu reușesc să conceapă pe cale naturală sau cele care își doresc o familie mai mare, aleg să adopte unul sau mai mulți copii.

Intenția acestora este una admirabilă, însă asta nu a împiedicat declanșarea unor întrebări și comentarii inadecvate de către persoanele care nu înțeleg pe deplin acest proces. În continuare, vom parcurge câteva dintre cele mai frecvente și deranjante comentarii și întrebări de care se pot lovi părinții adoptivi, dar și câteva răspunsuri pe care le pot oferi, în funcție de situație.

1. Întrebare/Comentariu – Cum poți iubi un copil care nu este al tău?

Răspuns: Acesta ESTE copilul meu! Emoțiile nu sunt date de ADN, ci din activitățile zilnice, din interacțiunea pe care un părinte o are cu copilul său.

2. Întrebare/Comentariu – Copilul tău este atât de norocos!

Răspuns: Copilul meu este la fel de norocos ca orice copil care trăiește într-o familie iubitoare. Nu pot trece peste faptul că și-a pierdut părinții biologici și nu pot vorbi despre cât de norocos este el tocmai din acest punct de vedere. Însă, eu, părintele lui, sunt extrem de norocos că acesta face parte din familia mea.

3. Întrebare/Comentariu – Să adopți este ideal. Este mult mai ușor decât să concepi...

Răspuns:  Acela care aruncă un astfel de comentariu nu are nici o idee despre ce presupune procedura de adopție. Trebuie să te înarmezi cu răbdare, pentru că astfel de atitudini arbitrare vor fi extrem de frecvente. Explică-le cât de ușor poate fi să crești un copil care te va bombarda cu întrebări despre trecutul și fosta lui familie sau cât de simplu poate fi să trăiești în incertitudine, știind că oricând poate să apară unul din părinții biologici care să îi dea toată viața peste cap, cu sau fără intenție.

4. Întrebare/Comentariu – Ce fel de oameni sunt aceia care își abandonează copilul? Cine știe ce era mama lui... (sugerând faptul că ar avea o ocupație imorală).

Răspuns: Ei bine, sunt oameni care poate n-au avut dreptul de a alege sau oportunitățile pe care noi le irosim. Sunt o mulțime de femei care sunt forțate să își abandoneze copiii. Asta nu înseamnă că o fac cu bucurie sau că sunt imorale. De cele mai multe ori, o asemenea decizie le urmărește întreaga viață. Mai mult, te rog să nu uiți că atunci când jignești mama biologică a copilului meu, îl insulți și pe acesta. Și este evident că orice insultă la adresa copilului meu este și una la adresa mea.

5. Întrebare/Comentariu – Cât te-a costat să adopți?

Răspuns: Copilul nu este un produs pe care să îl cumpăr de la supermarket sau pe care să îl negociez la un preț mai bun. Nu m-a costat nimic. Singurele costuri au fost cele relevante procesului de adopție.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI