Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-04-27 18:29:00 +0300 10 semne că ai un copil care a primit mai multă atenție decât era necesar! Este copilul tău prea răsfățat?

Este copilul tău prea răsfățat?

Este copilul tău prea răsfățat? 470 900
10 semne că ai un copil care a primit mai multă atenție decât era necesar!

1. Are accese de furie în mod regulat

Cel mai evident semn al răsfățului în exces îl reprezintă frecvența acceselor de furie a unui copil, care nu ține cont de locul în care se află și dorește să își exprime punctul de vedere într-o manieră zgomotoasă și violentă.

2. Nu este niciodată mulțumit

Un copil răsfățat nu se ve mulțumi niciodată cu ceea ce are, pentru că își dorește totul. Dacă va observa că un alt copil are o jucărie sau un obiect interesant, îl va dori, indifirent că știe la ce folosește sau nu.

3. Nu ajută

Nici unui copil nu îi place să curețe în urma lui, însă odată ce a atins pragul în care merge, vorbește și înțelege fără probleme, atunci este momentul să îi fie atribuite mici sarcini. Dacă acesta va refuza să realizeze o sarcină simplă ca strânsul jucăriilor, atunci este evident că i s-a oferit prea multă atenție și libertate.

4. Încearcă să controleze adulții

Un copil răsfățat nu face diferența între părinții săi și alți adulți și va avea pretenția ca toți cu care intră în contact să îl asculte în majoritatea timpului.

5. Te face de râs în public

Sigur, orice copil poate face anumite gafe, însă fără intenție. Un copil răsfățat va dori să te pună în anumite situații penibile doar pentru a obține mai multă atenție.

6. Nu împarte

 Nu ne naștem cooperanți, ci învățăm pe parcursul vieții să împărțim cu ceilalți timpul, emoțiile sau lucrurile materiale. Dacă un copil a atins vârsta de 4 ani și nu dorește să împartă jucăriile cu alții de vârsta lui, atunci trebuie să știi că acesta este răsfățat în exces.

7. Imploratul este parte din rutină

Un părinte sau un tutore trebuie să reprezinte o figură cu autoritate în fața copilului. Tocmai de aceea nu este indicat să îți implori copilul să realizeze o anumită sarcină pentru că va considera că îți face o favoare și nu că își îndeplinește o sarcină.

8. Te ignoră

Nici unui copil nu îi place să audă cuvântul “nu”, însă asta nu este un motiv pentru a te ignora atunci când îi vorbești.

9. Nu vrea să se joace singur

Sigur, este important ca un copil să se joace cu alții de vârsta lui pentru a învăța să împartă și să comunice, însă este la fel de important să fie capabil să se joace și singur. Dacă solicită prezenta unui părinte ori de câte ori are chef de joacă, este evident că are nevoie de atenție.

10. Trebuie să îl mituiești

Un părinte nu trebuie să fie nevoit să își mituască copilul cu bani, jocuri sau dulciuri doar pentru a se comporta civilizat sau pentru a-și duce la îndeplinire sarcinile.

Sursa: Popsugar.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI