Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-02-25 16:51:26 +0200 Majoritatea femeilor însărcinate suferă de insomnii, însă nu sunt conștiente de riscul pe care îl au acestea asupra sarcinii. Cum poți scăpa de insomnii?

Cum poți scăpa de insomnii?

Cum poți scăpa de insomnii? 470 900
Majoritatea femeilor însărcinate suferă de insomnii, însă nu sunt conștiente de riscul pe care îl au acestea asupra sarcinii.

Perioada sarcinii este una specială, presărată cu momente uimitoare pe care ți le vei aminti tot restul vieții. Însă, în egală măsură aduce o mulțime de neplăceri. Furtunile hormonale și schimbările fizice ale corpului  sunt cele mai uzuale, însă și insomniile dau bătăi mari de cap mamelor, fiind uneori mai periculoase decât oricare alte simptome.

Cele mai comune cauze ale insomniilor

- Corpul suferă o mulțime de schimbări și, pe măsură ce crește copilul, poate fi din ce în ce mai greu să găsești o poziție confortabilă pentru dormit;

- Pulsul crescut;

- Datorită kilogramelor pe care le acumulezi în timpul sarcinii, este posibil să apară dureri puternice la nivelul membrelor;

- Arsurile gastrice;

- Stresul.

Trucuri pentru diminuarea problemelor cu somnul

1. Mai multe perne. Cu ajutorul acestora îți vei crea un mediu confortabil pentru dormit și vei găsi o poziție de somn avantajoasă atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău.

2. Tehnici de relaxare. Yoga, meditația, masajul sau exercițiile respiratorii pot fi extrem de eficiente atât pentru trupul, cât și pentru mintea ta.

3. Exercițiile fizice. Da, poți face sport în timpul sarcinii, dacă medicul ți-a dat undă verde. Ba chiar este recomandat să nu faci o regulă din statul în pat sau pe canapea și să faci mișcare ori de câte ori ai ocazia.

4. Nutriția. O alimentație echilibrată și sănătoasă te poate ajuta să dormi bine. De asemenea, un pahar de lapte dulce călduț înainte de culcare face minuni. Dacă dorești să ai un somn adânc, este indicat să nu consumi zahăr cu câteva ore înainte de culcare.

5. Medicamente. Dacă nici unul din trucurile de mai sus nu funcționează, atunci este cazul să ceri părerea medicului specilist care va decide ce tratament ți se potrivește cel mai bine. Este extrem de important să nu iei nici un medicament fără aprobarea medicului, deoarece îi poate dăuna fătului.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI