Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-03-25 16:41:01 +0200 Este mai simplu decât crezi să fii diplomat, mai ales în preajma unei mame. Află mai multe! Eticheta mamelor

Eticheta mamelor

Eticheta mamelor 470 900
Este mai simplu decât crezi să fii diplomat, mai ales în preajma unei mame. Află mai multe!
  1. Dacă vezi o mamă/un tată/o persoană că împinge un cărucior, fă un efort și ține-i ușa!

Deși pare o regulă de bun simț, pe care ar trebui să o urmăm cu toții indiferent de persoana la nevoie sau de faptul că ne grăbim, majoritatea nu ținem cont de nevoile altora. Este un gest mic pentru “omenire”, dar unul semnificativ pentru persoana care are nevoie de ajutor. Dacă poți ține sau deschide ușa și nu te incomodează cu nimic, fă-o. Vei face ziua mai bună cel puțin unei persoane.

  1. Nu spune niciodată: „Dumnezeule, ce mare/mic este copilul tău!”

Nu poți avea idee care este motivul pentru care copilul este prea mult sau prea puțin dezvoltat și tocmai de aceea este indicat să nu îți dai cu părerea. Este în regulă dacă nu ai o părere despre absolut orice, pentru că poți jigni fără știință pe cei din jurul tău.

  1. Nu atinge bebelușii/copiii dacă le ești străin!

Sigur, toți bebelușii sunt drăgălași și simpatici, însă asta nu îți dă dreptul să ai contact fizic cu ei. Cere aprobarea părinților dacă dorești cu ardoare să faci asta, însă este indicat să stai la o distanță acceptabilă de ei. Poți comunica, de asemenea, și printr-un zâmbet sau gesturi cu un bebeluș, ba chiar este posibil să fie mult mai receptiv și să îți zâmbească dacă nu îl atingi pe față, mâini sau picioare.

  1. Nu te holba în timpul unei crize.

Dacă în jurul tău vezi o mamă care se străduiește din răsputeri să își calmeze copilul, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să nu te holbezi. Mama este oricum jenată de scena pe care o face copilul, iar faptul că are câteva perechi de ochi ațintite asupra sa nu face decât să amplifice toată această stare.

Sursa: Popsugar.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI