Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-09 13:11:01 +0200 Află răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre fertilizarea in vitro! Fertilizarea in vitro – întrebări frecvente

Fertilizarea in vitro – întrebări frecvente

Fertilizarea in vitro – întrebări frecvente 470 900
Află răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre fertilizarea in vitro!

Tot mai multe cupluri se lovesc de probleme atunci când încearcă să conceapă un copil și tocmai de aceea este indicată o cercetare amănunțită pe tema infertilității, înainte de orice demers. Mai jos vei putea găsi mai multe informații despre fertilizarea in vitro, testele premergătoare și aferente acestui proces, metode, proceduri și rezultate.

Când este cazul să apelezi la fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro reprezintă pentru multe cupluri o ultimă soluție. Cei care aleg această metodă au fost diagnosticați în prealabil cu probleme de sănătate care le influențează drastic șansele de a concepe un copil. Mai exact, fertilizarea in vitro reprezintă o opțiune atunci când femeia prezintă probleme de sănătare la nivelul tuburilor falopiene, a ovarelor sau dacă este diagnosticată cu endometrioză.

În cazul bărbaților, problemele de sănătate care cer o astfel de soluție sunt legate de calitatea spermatozoizilor și de disfuncția erectilă. Exceptând aceste situații, mai există și cupluri în care cei 2 parteneri au probleme de fertilitate datorită vârstei înaintate sau a altor probleme de sănătate.

Ce teste se fac înainte de fertilizarea in vitro?

În primă instanță, atât femeia, cât și bărbatul trebuie să treacă printr-un set de teste specifice de laborator. Astfel, sunt incluse analiza materialului seminal, testul Percoll și analizele de sânge pentru bărbați, în vreme ce testele pentru femei includ HSG-ul, ecografia uterului și a ovarelor, teste de sânge, controlul hormonal și mamografie , în cazul în care femeia are peste 35 de ani.

Dacă este necesar, medicul va recomanda teste suplimentare de specialitate, cum ar fi controlul hormonal sau ultrasunete de prostata pentru bărbați și ecografie vaginală, ecografie Doppler sau examen histologic special pentru femei.

Sunt necesare anumite medicamente?

Într-adevăr, medicul responsabil de fertilizarea in vitro poate prescrie pacienților medicamente ca gonadotropina, antibiotice, progesteron, etc.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători