Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-10 15:17:57 +0200 Descoperă și tu care sunt pericolele la care îți expui copiii dacă îi lași nesupravegheați în mașină! Nu-ți lăsa copiii singuri în mașină!

Nu-ți lăsa copiii singuri în mașină!

Nu-ți lăsa copiii singuri în mașină! 470 900
Descoperă și tu care sunt pericolele la care îți expui copiii dacă îi lași nesupravegheați în mașină!

Lucruri utile de știut

Temperatura corpului unui copil poate crește mult mai ușor decât cea a unui adult. De asemenea, abilitatea acestuia de a-și regla temperatura prin transpirație este mult mai diminuată decât în cazul unui adult. De exemplu, chiar și câteva minute într-o temperatură peste medie pot fi periculoase sau chiar fatale pentru un copil.

De foarte multe ori, părinții aleg să își lase copiii în mașină, ignorând consecințele pe care le poate avea o temperatură ridicată asupra sănătății acestora. Într-o zi obișnuită în care temperatura nu urcă mai sus de 22o Celsius, temperatura din interiorul unei mașini poate atinge între 37 și 40 de grade Celsius. Într-o astfel de situație, capacitatea creierului de a regla temperatura corporală este redusă și atrage după sine amețeli, slăbicune, dezorientare, pierderea cunoștinței, leșin, etc.

Ce e de făcut?

  • Sub nici o circumstanță nu îți lăsa copiii în mașină, chiar dacă geamurile sunt larg deschise. Mașina se încălzește foarte rapid și sunt necesare doar câteva minute pentru a-i afecta sănătatea.
  • Dacă observi un copil lăsat nesupravegheat într-o mașină, anunță cât mai repede poliția.
  • Dacă te vezi în imposibilitatea de a ține cont de sfaturile de mai sus, atunci ai grijă să nu uiți niciodată de copilul tău. Oricât de bizar ar suna, au existat o mulțime de cazuri în care părinții au uitat de copiii din mașină, acțiune care a condus la consecințe tragice. 
  • Nu le permite copiilor să se joace nesupravegheați în mașină și asigură-te că nu au acces la chei sau alte mecanisme de închidere automată a ușilor, pentru a evita blocarea acestora în autovehicul.
  • În cazul în care copilul tău folosește transportul în comun pentru a ajunge la școală, asigură-te de securitatea și seriozitatea firmei de transport și a angajaților acesteia.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI