Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-03-28 12:17:01 +0200 Află mai multe despre cauzele și consecințele unul plan alimentar haotic în dezvolvarea unui copil. Importanța unei nutriții echilibrate

Importanța unei nutriții echilibrate

Importanța unei nutriții echilibrate 470 900
Află mai multe despre cauzele și consecințele unul plan alimentar haotic în dezvolvarea unui copil.

Găsim un procent semnficativ al părinților care sunt îngrijorați că întâmpină probleme în stabilirea unui plan alimentar, de vreme ce copiii refuză să mănânce anumite produse sau chiar orice. Unii aleg să îi hrănească cu forța, alții cedează și le oferă doar produsele pe care copiii le doresc.

Nutriția copiilor reprezintă unul dintre cei mai stresanți factori pentru părinți, fiind totodată greșit înțeles și ușor neglijat de către aceștia. Un plan alimentar inadecvat poate avea urmări pe termen lung în dezvoltarea copilului. Se poate vorbi chiar de apariția unor sindroame, ca cel al hohotului de plâns sau de scăderea în greutate a bebelușului. Există bebeluși cărora nu li s-a permis să se joace cu mâncarea, să simtă gustul și textura diferită a fiecărui aliment, să vadă formele și culorile acestora, iar în cele mai multe din cazuri, astfel de bebeluși sunt hrăniți doar cu lapte sau mâncare tocată până la vârsta de 2-4 ani.

Când vine vorba de alte detalii, cum ar fi mișcarea, părinții se dau peste cap ca bebelușii lor să învețe cât mai repede să meargă. Aceștia remodelează casa, cumpără jucării ajutătoare sau merg la plimbări periodice prin parc împreună cu copiii. În privința nutriției, lucrurile stau complet diferit. Părinții devin extrem de nemulțumiți, având de cele mai multe ori la bază motive greșite.

Aceștia tind să se îngrijoreze dacă bebelușul nu mănâncă tot, în vreme ce ar trebui să fie mai atenți și la independența copilului în acest proces (să încerce să mănânce singur). Este indicat ca educația alimentară să înceapă devreme, încă din primele luni și nu abia în momentul în care copilul trebuie să meargă la grădiniță.

Frecvența

Stagnarea în dezvoltarea nutriției copilului este foarte des întâlnită. Aceasta își face apariția după ce copilului împlinește un an și jumătate și durează până în jurul vârstei de 6 ani.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI