Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-08-30 16:51:42 +0300 Somnul bebelușului reprezintă una dintre cele mai mari preocupări ale unei mame. Află mai multe despre cele mai vehiculate mituri privind somnul copilului și cât de reale sunt acestea! Mituri legate de somnul bebelușului

Mituri legate de somnul bebelușului

Mituri legate de somnul bebelușului 470 900
Somnul bebelușului reprezintă una dintre cele mai mari preocupări ale unei mame. Află mai multe despre cele mai vehiculate mituri privind somnul copilului și cât de reale sunt acestea!

Mitul nr. 1 – Dacă îți hrănești bebelușul cu mâncare solidă va dormi mai mult

În primul rând, punerea în practică a acestui mit nici nu intră în discuție în primele 5-6 luni de viață ale bebelușului, deoarece acesta nu poate digera mâncarea solidă.

În al doilea rând, un bebeluș poate dormi pentru o perioadă mai lungă de timp chiar dacă este alăptat sau hrănit cu lapte praf. Sunt foarte mulți factori care trebuie luați în considerare în privința somnului bebelușului, iar mâncarea solidă nu este un factor decisiv.

Vei observa că pe măsură ce crește bebelușul, reprizele de somn ale acestuia se vor rări, deoarece durata acestora va fi mai mare.

Mitul nr. 2 – Dacă adormi bebelușul mai târziu, acesta se nu se va trezi la prima oră

Este un lucru natural ca părinții să creadă că dacă întârzie ora de culcare a copilului, acesta se va trezi mai târziu a doua zi. Însă, în realitate, lucrurile sunt inversate. Dacă bebelușul va adormi liniștit și devreme, există șanse mult mai mari ca acesta să doarmă mai mult.

Este important să înveți să citești semnele pe care le transmite copilul. Dacă acesta se freacă la ochi, cască sau devine din ce în ce mai liniștit, cel mai probabil este oboist și este indicat să îl adormi cât mai rapid. Nu există o rețetă care să meargă în orice caz, deoarece fiecare copil este diferit.

Mitul nr. 3 – Dacă plânge, ceva este în neregulă cu copilul

Deși este dificil pentru un părinte să își audă copilul plângând, acesta nu plânge întotdeauna cu motiv. Cu timpul, vei fi capabilă să faci diferența între tipurile de plâns și să realizezi când are sau nu nevoie de tine bebelușul.

Până atunci, folosește-te de regula de 15 minute. Dacă bebelușul nu se oprește din plâns timp de 15 minute, atunci poți apela la câteva trucuri pentru a-l liniști: oferă-i suzeta sau una din jucăriile preferate. În cazuri extreme, îl poți lua în brațe pentru a-l liniști, însă este indicat să nu abuzezi de acestă metodă pentru că te vei trezi în ipostaza în care copilul va dori să stea doar în brațele tale.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI