Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-07-28 17:41:20 +0300 Descoperă care sunt testele principale la care va fi supus bebelușul tău imediat după naștere! Primele teste ale bebelușului

Primele teste ale bebelușului

Primele teste ale bebelușului 470 900
Descoperă care sunt testele principale la care va fi supus bebelușul tău imediat după naștere!

Nu mai este nevoie să spunem că se întâmplă o mulțime de lucruri imediat după ce naști și, cel mai probabil, nu vei putea ține pasul cu majoritatea acestora.

Însă, ceea ce poți face este să te informezi corespunzător despre testele la care va fi supus copilul tău în primele zile de viață.

      Testul Apgar

Imediat ce se va naște, copilul tău va primi o notă, fiind evaluat din mai multe puncte de vedere. Doctorii vor evalua culoarea, ritmicitatea cardiacă, reflexele, tonusul muscular şi efortul respirator ale copilului.

Acestor 5 caracteristici le sunt atribuite câte 2 puncte, urmând ca la final copilul să obțină maxim 10.

  • Dacă bebelușul a obținut între 7 și 10 puncte, atunci va avea nevoie de îngrijirea de rutină.
  • Dacă bebelușul a obținut între 4 și 6 puncte, atunci va avea nevoie de ajutor pentru a respira, însă acest factor este de obicei unui temporar.
  • Un scor mai mic indică faptul că bebelușul are nevoie de intervenție imediată pentru a supraviețui.

      Contactul piele-pe-piele

Deși majoritatea maternităților din țară nu permit mămicilor să aibă copilul în cameră(cel puțin nu imediat după naștere), atunci când alăptezi, vei avea parte de primul contact piele-pe-piele cu bebelușul tău, benefic atât acestuia, cât și ție, care ai așteptat luni de zile pentru a-ți atinge copilul.

      Greutatea și înălțimea

De asemenea, bebelușul este măsurat și cântărit pentru a putea determina dacă are greutatea optimă sau dacă este necesară o implicare mai intensă a personalului medical.

      Picăturile de ochi și vitamina K

Picăturile de ochi țin infecțiile la distanță, iar viamina K ajută la coagularea sângelui bebelușului, care va avea nevoie de puțin timp pentru a se stabiliza de la sine.

      Examen auditiv

Acest test este realizat în primele ore de viață ale bebelușului, deoarece dacă există o anumită problemă cu auzul, acesta poate fi remediată dacă este identificată cât mai rapid.

      Testarea sângelui

Prin aceste teste, doctorii vor putea identifica dacă bebelușul suferă de boli ca hipertiroidism, anemie sau ate sindroame genetice. Dacă sunt identificate în primele zile, copilul poate avea șansa de a se dezvolta normal, fiind astfel evitate niște complicații destul de serioase.

      Testul pentru icter

Înainte de externare, doctorii se vor asigura că nivelul de bilirubină din sânge nu este peste limită pentru a evita apariția icterului. Este analizat atât sângele, cât și pielea bebelușului, având în vedere că unul dintre semnele icterului este îngălbenirea excesivă a pielii.

Toate aceste teste pot fi înspăimântătoare, însă este indicat să te relaxezi și să îți lași copilul pe mâna medicului cu care ai născut, deoarece acesta știe istoricul sarcinii și este și o persoană în care te poți încrede. Totodată, dacă vor fi identificate anumite probleme, trebuie să ai în vedere faptul că dacă este identificată la timp, copilul va avea șanse aproape complete de recuperare.

Mult succes!

Sursa: Mom.me

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI