Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 11:57:15 +0200 Sarcina nu trebuie să reprezinte stoparea activității sexuale. Află mai multe despre cele mai mari nedumeriri sexuale ale gravidelor. Sarcina și activitatea sexuală

Sarcina și activitatea sexuală

Sarcina și activitatea sexuală 470 900
Sarcina nu trebuie să reprezinte stoparea activității sexuale. Află mai multe despre cele mai mari nedumeriri sexuale ale gravidelor.

Sexul în timpul sarcinii nu este interzis, doar dacă doctorii nu recomandă contrariul. Așadar, femeile trebuie să ceară sfatul medicilor ginecologi privind această problemă. Unele motive pentru care doctorii ar putea sfătui un cuplu să evite relațiile sexuale sunt:

  • Avortul spontan pe fondul istoric al femeilor;
  • În cazul în care o femeie s-a confruntat cu o naștere prematură înainte de sarcina curentă;
  • Din cauza unei posibile sângerări;
  • Cervixul este inadecvat;
  • Ruptura membranei fetale (ruperea apei).

Chiar dacă doctorul interzice activitatea sexuală clasică, un cuplu își poate menține relația sexuală prin înțelegere și acceptare și prin utilizarea unor soluții alternative.

Unele femei vor mai mult sex în perioada sarcinii

Pentru unele femei, dorința sexuală crește în timpul sarcinii. Astfel, femeile pot avea pentru prima dată un orgasm sau un orgasm multiplu în timpul sarcinii.

Unele femei nici nu vor să audă de sex

În primul trimestru, greața, greutatea, sensibilitatea sânilor și, de asemenea, stresul emoțional pe care unele femei îl simt, pot conduce la dispariția dorinței sexuale. Și după aceea, unele femei consideră umflarea organelor genitale enervantă sau simt durere și o senzație de greutate în timpul actului sexual. Ele pot simți, de asemenea, dureri intense și contracții ale uterului în timpul actului sexual sau după un orgasm. Astfel, sexul le oferă tot mai puțină plăcere și preferă să-l evite. Însă, sexul nu înseamnă doar penetrare. Cuplurile pot regăsi plăcerea prin abordări sexuale total diferite.

În timpul actului sexual

Schimbările pe care o femeie gravidă le vede pe corpul ei influențează viața sexuală a cuplului. Perioada de sarcină oferă femeii șansa de a experimenta și de a-și îmbogăți viața sexuală prin descoperirea unor noi zone erogene. Dacă asta ți se pare greu, doar gândește-te cât de dificil va fi atunci când copilul va împărți același dormitor.

Unele poziții pot fi incomode într-un stadiu avansat al sarcinii. De aceea este important ca un cuplu să găsească împreună pozițiile optime. Poziția "lingură" este una dintre cele mai populare: amândoi stați pe o parte, astfel încât femeia să aibă o poziție confortabilă. Dacă actul sexual este dureros sau gravida nu are nici o dorință sexuală în timpul sarcinii, ea ar trebui să vorbească cu onestitate cu unul dintre medici despre ceea ce se întâmplă. Unii bărbați se tem să își atingă soțiile gravide, deoarece acestea cred că ei pot răni fătul. Unele cupluri au mărturisit faptul că în ultimul trimestru al sarcinii au încercat să facă sex, dar nu au reușit deoarece au fost sentimentul că ar fost "priviți" de copilul lor.

Poate o să rănesc fătul

Se spune că activitatea sexuală dăunează fătului. Ei bine, aceasta nu este decât o supoziție și, mai mult, este una greșită. Fătul este protejat de lichidul amniotic și de mușchii puternici ai uterului. Așadar, fătul nu poate fi afectat de pentrare. Dacă începe să miște imediat după un orgasm, acest proces se datorează rapidității cu care bate inima mamei și nu durerii.

Poate sexul din timpul sarcinii să cauzeze o naștere prematură?

Lichidul seminal conține o substanță care cauzează maturitatea cervixului și ajută la expansiunea acestuia. Există, astfel, o posibilitate ca substanța să ofere în ultima etapă a sarcinii primele semnale ale nașterii. Dacă sarcina se desfășoară normal, riscul este limitat. Cervixul se va maturiza doar atunci când este pregătit. Totodată, în ultimul semestru al sarcinii este posibil ca un orgasm să declanșeze contracții Braxton-Hicks care durează aproximativ 30 de minute.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI