Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-10-18 15:55:56 +0300 Bebelușul nu îți va oferi confirmările de care ai nevoie sau cel puțin nu o va face într-o manieră convențională. Semne că bebelușul te iubește

Semne că bebelușul te iubește

Semne că bebelușul te iubește 470 900
Bebelușul nu îți va oferi confirmările de care ai nevoie sau cel puțin nu o va face într-o manieră convențională.

După un travaliu lung și o sarcină și mai lungă, tot ce îți dorești este ca bebelușul să îți arate măcar un strop de afecțiune.

Numai că, vor trece câteva luni bune până când va fi capabil să îți spună ”te iubesc”, așa că va trebui să înveți să citești printre rânduri sau printre semnele prin care își arată afecțiunea.

1. Știe că ești mama lui

Chiar dacă are abia câteva săptămâni, copilul este capabil să identifice persoana în pântecul căreia s-a dezvoltat. Așa că, dacă beblușul se liniștește doar în brațele tale, consideră asta ca pe un semn al iubirii pe care ți-o poartă.

2. Zâmbește voluntar

În primele săptămâni, bebelușul zâmbește involuntar. Însă, treptat, copilul va prelua mimica persoanelor din jur, implicit expresiile tale faciale. Primul zâmbet social apare în jurul săptămânii 8, așa că dacă vrei ca bebelușul să se lumineze la față ori de câte ori te vede, trebuie să îi transmiți o emoție pozitivă. Zâmbește și vei vedea că îți va oferi un feedback atunci când te aștepți mai puțin.

3. Se atașează de o jucărie

În jurul vârstei de 1 an, bebelușul începe să se atașeze tot mai mult de o anumită jucărie, iar studiile susțin faptul că acest obiect tranzitoriu reprezintă afecțiunea maternă. Jucăria preferată a copilului tău nu este altceva decât dragostea pe care i-ai oferit-o, însă într-o manieră în care copilul o poate controla.

4. Se uită insistent la tine

Vocea și mirosul mamei sunt deja cunoscute de către bebeluș încă din prima zi de viață. Însă, acesta descoperă treptat fața ta și încearcă să o asocieze la noțiunile pe care deja le cunoaște. Așa că data viitoare când îți surprinzi bebelușul fixându-te cu privirea, să știi că încearcă să te descopere în detaliu.

5. Se apropie de tine

Tentativele de pupături sau faptul că încearcă să te muște sunt doar 2 exemple ale manierii în care bebelușul își exprimă afecțiunea.

6. Ridică mâinile pentru a îl lua în brațe

Nu, nu întotdeauna are legătură cu răsfățul. De cele mai multe ori bebelușul vrea în brațele mamei deoarece acolo se simte cel mai în siguranță.

Sursa: Parenting.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători