Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-06-29 14:19:31 +0300 Unii copii se nasc cu anumite talente sau înclinații artistice, însă, oricine își poate dezvolta latura creativă. Descoperă 7 metode prin care îți poți încuraja copilul să își dezvolte creativitatea! Cum să crești un copil creativ

Cum să crești un copil creativ

Cum să crești un copil creativ 470 900
Unii copii se nasc cu anumite talente sau înclinații artistice, însă, oricine își poate dezvolta latura creativă. Descoperă 7 metode prin care îți poți încuraja copilul să își dezvolte creativitatea!

1. Lasă-l să preia conducerea

Sigur, copilul va avea nevoie să fie îndrumat, însă este la fel de important să îi dai oportunitatea să ia inițiativa. Poți începe prin a îi oferi mai multă libertate în cadrul jocurilor sau a hobby-urilor. Lasă-l să aleagă ceea ce îi place, să cânte la chitară dacă asta îl pasionează sau să stea cu nasul în cărți dacă asta îl face fericit. Unele lucruri este bine să le descopere singur și vei vedea că atunci când va avea nevoie de îndrumare, va veni singur să îți ceară ajutorul.

2. Fii exemplul de care are nevoie

Una dintre cele mai bune metode prin care îți poți determina copilul să își urmeze pasiunile este să fii un exemplu. Da, ajută și să creezi un mediu în care copilul este în permanență stimulat, însă ajută și mai mult dacă te vede pe tine dedicându-ți timp unei pasiuni sau lupătând pentru visele tale.

3. Învață-l să piardă

Sigur, ar fi perfect dacă am putea câștiga tot timpul, însă acest scenariu este puțin fantazist. Greșelile și lecțiile pe care ni le oferă acestea sunt părți esențiale ale dezvoltării creativității. Este important să îți faci copilul să înțeleagă că eșecurile fac parte din viață și lecțiile pe care ni le oferă reprezintă drumul către succes. Cât timp copilul nu va înțelege acest lucru, va fi reținut în a încerca ceva nou, mai ales dacă a avut un eșec în trecut.

4. Nu te feri de activitățile ”plictisitoare”

Tehnologia nu este totul. Copiii se pot atașa cu ușurință de jocuri sau activități pe care le-ai realizat tu în copilărie și sunt considerate acum demodate. Trebuie doar să știi cum să îi trezești interesul.

5. Oferă-i libertate

Poate că îți dorești ca fetița sau băiețelul tău să învețe o limbă străină, să cânte la pian sau să danseze, însă dacă dorința nu este de ambele părți, cel mai indicat este să renunți și să îți asculți copilul. El îți va spune ce îi place, în ce direcție creativă dorește să meargă, iar tu nu poți face mai mult decât să îi susții decizia.

6. Apreciază dedicarea, nu rezultatele

Sigur, ar fi minunat să existe și rezultate, iar copilul tău să se numere printre cei mai buni. Însă, creativitatea nu poate fi măsurată de cele mai multe ori, ceea ce o face greu de analizat. Poți aprecia în schimb dedicarea pe care o are copilul asupra unei pasiuni și îl poți încuraja pe viitor din ce în ce mai mult, pentru a continua în același ritm.

7.  Schimbă puțin regulile

Da, un copil are nevoie de reguli pentru a se putea dezvolta. Însă, nu este necesar să le aplici tot timpul. Urmează-ți instinctul și alege calea pe care o consideri cea mai benefică pentru viitorul copilului tău.

Sursa: Popsugar.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI