Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-23 12:02:19 +0300 Prima lună cu bebelușul este considerată și luna de foc a mămicilor. Dacă treci de această perioadă, poți face orice. 30 de sfaturi pentru primele 30 de zile cu bebelușul

30 de sfaturi pentru primele 30 de zile cu bebelușul

30 de sfaturi pentru primele 30 de zile cu bebelușul 470 900
Prima lună cu bebelușul este considerată și luna de foc a mămicilor. Dacă treci de această perioadă, poți face orice.

1. Acceptă ajutorul celor dragi. Nimeni nu se naște părinte și vei vedea că primele zilele cu copilul vor fi extrem de dificile pentru că vei avea o mulțime de momente în care nu vei știi ce e de făcut. Mama, soacra, sora sau o prietenă care este deja mamă te vor scoate din încurcătură.

2. Folosește ce ai primit la spital. Indiferent că vorbim de produse sau de informații, orice primești de la medicul tău este de real folos.

3. Pregătește-te. După ce vei merge cu copilul acasă, vei vedea că primul impuls va fi să lași totul atunci când copilul plânge. Ei bine, bebelușul va plânge în majoritatea timpului și de aceea este important să ai grijă înainte de tine, pentru a te putea ocupa pe deplin de copil.

4. Comprese pentru sâni. Alăptatea îți poate da bătăi de cap în primele zile și este indicat să aplici comprese calde pe zona sânilor, pentru a ameliora durerea și a stimula producția de lapte.

5. Căldura stimulează lactația, însă dacă sânii tăi sunt extrem de sensibili după alăptare, atunci este indicat să aplici o compresă rece.

6. Dacă vrei ca la un moment dat să hrănești copilul cu biberonul, poți începe să îl folosești după alăptare, însă este indicat să aștepți cel puțin 6-8 săptămâni, dacă este posibil.

7. Uită vechiul stil de viață. Da, este extrem de greu să te obișnuiești cu ideea că nu vei mai avea parte de un somn lung și liniștit cel puțin pentru o perioadă, însă este indicat să îmbrățișezi schimbarea cât mai rapid. Dacă te vei focusa pe faptul că nu apuci să dormi mai mult de 2-3 ore pe noapte, vei deveni mult mai stresată și obosită decât ești deja.

8. Lucrați în schimburi. Tatăl trebuie să se implice în viața copilului și cea mai bună metodă este de a vă face un program de somn. O noapte se poate ocupa el de copil, o noapte poți avea tu grijă, pentru a nu îți extenua partenerul.

9. Dormi când doarme copilul. Da, este un sfat bun, însă nu toți bebelușii îți permit să te odihnești atât cât ai avea nevoie. Cel mai indicat este să lași treburile casnice pe locul 2 și să te odihnești ori de câte ori ai ocazia.

10. Dacă bebelușul are probleme cu somnul... În primele săptămâni de viață, bebelușii dorm și mănâncă în majoritatea timpului. Însă, adormirea unui bebeluș este mai complicată decât pare. Dacă nu poate adormi, îl poți legăna, îl poți ține la pieptul tău sau poți încerca să îl adormi într-un loc în care el se simte confortabil, indiferent că este căruțul sau scaunul pentru mașină.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: Cum să faci masaj bebelușului?

11. Cheia pentru liniștirea unui bebeluș este să imiți cât mai bine... pântecul. Leagănă-l, ține-l în brațe pentru a-ți simți căldura și bătăile inimii și vorbește-i, așa cum o făceai și în timpul sarcinii.

12. Pune-i muzică. Într-un final, vei descoperi câteva melodii care îți liniștesc copilul.

13. Ai grijă să nu îi fie frig bebelușului.

14. Vechile trucuri funcționează Legănatul copilului prin casă sau în fandări încă mai dau roade. Și te ajută și să îți tonifici brațele și picioarele.

15. Baia ajută bebelușul să doarmă mai bine. Dacă i-a căzut buricul (ciotul ombilical), atunci poți băga copilul la o baie pentru a-l mai liniști.

16. Permite-i partenerului să aibă grijă de copil. Încurajează-l, arată-i ce are de făcut și nu îl critica.

17. Roagă-ți partenerul să își ia liber atunci când ai nevoie de ajutor. Este mai indicat să îi ceri ajutorul din timp decât să încerci să faci totul singură și să te enervezi pentru că nu îți oferă ajutorul necondiționat.

18. Împărțiți-vă sarcinile. Dacă tu ești acasă și ai grijă de copil, roagă-ți partenerul să se ocupe de cumpărături sau să plătească facturile.

19. Tăticilor le place să petreacă timp în familie. Puteți avea amândoi grijă de copil, ceea ce vă va oferi timp pe care îl puteți petrece împreună.

20. Ignoră sfaturile persoanelor în care nu te încrezi. Toți vor simți nevoia să îți ofere câte un sfat, însă medicul și părinții unui copil știu ce este mai bine pentru acesta.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: De ce miroase atât de bine un nou-născut?

21. Uită de treburile casnice pentru primele luni. Concentrează-te pe copil, deoarece acesta îți va ocupa absolut tot timpul. Dacă cineva comentează în privința curățeniei, le poți pune oricând aspiratorul în mână pentru a-ți arăta cum se face. Așa toată lumea este fericită.

22. Acceptă ajutorul persoanelor care vin la tine în casă. Chiar și 10 minute fără bebeluș pot fi extrem de relaxante pentru o femeie care zi de zi doar asta face.

23. Ai o mulțime de persoane care îți oferă ajutorul, dar nu știu ce au de făcut? Nu îți fie teamă să le dai sarcini exacte. Acesta este o etapă în care îți este permis să dai ordine.

24. Nu cere ajutorul la treburile simple. Roagă oamenii să te ajute la activitățile minore, dar care îți consumă timp: gătitul, curățenia, cumpărăturile, etc.

25. Reconectează-te. Petrece chiar și câteva minute pe zi în natură sau alături de prietene pentru a te putea detașa puțin de noua viață.

26. Adu întăriri pentru prima ieșire cu bebelușul. Copilul poate reacționa în mai multe feluri în momentul în care face cunoștință cu lumea exterioară și este nevoie să ai alături o mamă veterană care știe cum să calmeze copilul la nevoie.

27. Dacă ești singură la prima ieșire cu bebelușul, atunci este indicat să mergi în locuri care sunt prietenoase cu copii, pentru a nu te simți atât de stânjenită dacă va avea o criză de plâns.

28. Ține geanta copilului pregătită mereu. Nu este nimic mai enervant decât să crezi că ești în sfârșit pregătită să ieși cu copilul, ca mai apoi să realizezi că geanta acestuia nu este completă.

29. Ține niște haine de schimb pentru adulți în geanta copilului. Nu este nimic mai stânjenitor decât să fii în public, să ai nevoie de un tricou curat după ce i-ai schimbat scutecul copilului și să nu ai de unde să îl iei.

30. Bucură-te de haos. Da, este dificil să ai grijă de un copil. Experiența de a fi mamă nu se compară cu nimic altceva. Însă, vei vedea că treptat te vei obișnui cu acest haos, cu schimbările pe care ți le aduce copilul și nu îți vei mai putea închipui viața altfel.

Sursa: Parents.com  

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI