Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-23 17:36:18 +0300 Conform psihologilor, există 5 tipuri de mame: mama protectivă, mama jertfitoare, mama vinovată, mama comandor și mama victimă. Tipuri de mame: Supraviețuitoarea

Tipuri de mame: Supraviețuitoarea

Tipuri de mame: Supraviețuitoarea 470 900
Conform psihologilor, există 5 tipuri de mame: mama protectivă, mama jertfitoare, mama vinovată, mama comandor și mama victimă.

Însă, timpurile în care ne dezvoltăm, viteza cu care ne mișcăm și trăim, au determinat mamele să nu se mai încadreze doar într-un anumit tipar sau, așa cum este cazul acesta, să dea naștere unor alte tipologii de mame. Astăzi vom vorbi despre idealul oricărei mame: supraviețuitoarea.

Mâncare sănătoasă pentru copil cel puțin în jumătate din cazuri.

Orice mamă știe cât de dificil este să îți determini copilul să mănânce toate categoriile alimentare de care are nevoie zilnic. Nu puține sunt cazurile în care acesta strâmbă din nas, refuză mâncarea sau, dacă este puțin mai mare, chiar o aruncă pe furiș. Totul pentru a mânca mai multă ciocolată, înghețată sau junk food.

O supraviețuitoare învață să își aleagă luptele. Nu poți câștiga toate luptele cu un copil. Are mai multă energie și, dacă dorește, te va manipula emoțional până vei ceda. Așadar, este în regulă să îi permiți copilului să consume dulciuri, chiar dacă uneori o face înainte de masă sau chiar peste măsură. Cât timp este sănătos, se dezvoltă armonios și nu face un stil de viață din consumul dulciurilor și a mâncărurilor nesănătoase, este OK.

Le vei da orice numai să doarmă

Niciodată nu este simplu să pui un copil la culcare, indiferent de vârsta pe care o are. Câteodată ai noroc și copilul este prea obosit pentru a sta la discuții, însă în majoritatea cazurilor are nevoie de o poveste, de încă un joc pe calculator, de încă 5 minute în fața televizorului sau de încă o masă, deși abia ce s-a ridicat de la masă. Vei încerca să te opui, chiar vei reuși în unele cazuri, însă, de cele mai multe ori îi vei oferi ceea ce dorește, pentru a nu depăși cu mult ora de somn pe care i-ai stabilit-o. Și nu trebuie să te învinovățești pentru asta.

Dacă hainele pe care le doresc nu îi vor face să transpire sau să dârdâie de frig, atunci pot purta ce doresc

 Chiar dacă tu ești o mămică dichisită care și-ar fi dorit să își îmbrace copiii drăguț, în pas cu moda, copiii vor da totul peste cap. Te vei obișnui cu ideea că după ce vor începe să aibe preferințe, nu te vei mai putea impune în privința stilului vestimentar. Partea bună constă în faptul că până la o anumită vârstă nu își vor putea cumpăra singuri haine, ceea ce îți oferă putere asupra lor. Însă, de îndată ce vor descoperi cum să te manipuleze, te vor determina să le cumperi hăinuțe care mai de care mai ciudate, doar pentru că le-au văzut la desene sau la un coleg nonconformist de la grădiniță.

Sursa: Popsugar.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI