Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 16:26:35 +0200 Descoperă ce te așteaptă în prima săptămână de sarcină și care vor fi primele schimbări interne cu care te vei confrunta! Tot ce trebuie să știi despre prima săptămână de sarcină

Tot ce trebuie să știi despre prima săptămână de sarcină

Tot ce trebuie să știi despre prima săptămână de sarcină 470 900
Descoperă ce te așteaptă în prima săptămână de sarcină și care vor fi primele schimbări interne cu care te vei confrunta!

Cea mai distractivă călătorie a vieții tale a început! E timpul să îți fixezi centura de siguranță!

Prima săptămână

Când o sarcina apare în mod natural, unele femei sunt sigure de data exactă a concepției copilul lor, în vreme ce altele pur și simplu nu au nici o idee cum și când s-a întâmplat acest lucru. În fiecare caz, medicul sau asistenta care monitorizează sarcina, va calcula data estimativă a nașterii și va crea un plan de teste medicale în funcție de ultimul ciclu menstrual. Această metodă a fost folosită în ultimii ani, pentru că este dificilă determinarea unei date exacte de ovulație și fertilizare a ovulului. Acest lucru înseamnă, practic, că prima săptămână de sarcină este săptămâna ultimului ciclu menstrual. Pentru a evita confuzia cu datele, gravidele pot utiliza un calculator de sarcină pentru a afla în ce etapă se află.

Primele schimbări

Această primă săptămână și cele care urmează până la finalizarea primului trimestru sunt cele mai critice săptămâni de sarcină. În acest timp, copilul se va dezvolta de la un ovul fecundat la un organism complet. La sfârșitul primului trimestru, vor fi formate toate organele și sistemele vitale ale copilului. Pentru mamă, primul trimestru nu aduce schimbări dramatice în organism (abdomenul abia începe să se contureze și sânii să se umfle), dar pe plan intern, multe lucruri interesante se întâmplă. În primul trimestru multe femei experimentează simptomele clasice ale sarcinii: oboseala, somnolența, greturile matinale și modificările bruște ale dispoziției. Pe parcursul acestor săptămâni mama trebuie să fie foarte atentă cu dieta ei, pentru a-și controla greutatea și, cel mai important, pentru a satisface nevoile fătului. Astfel, atât fătul, cât și placenta se dezvoltă corect, deoarece aceasta este perioada în care apar cel mai des avorturile spontane.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI