Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-09-29 14:45:29 +0300 Încercând să fie salvat de o boală genetică, un bebeluș are acum 3 părinți biologici. Un bebeluș – 3 părinți biologici

Un bebeluș – 3 părinți biologici

Un bebeluș – 3 părinți biologici 470 900
Încercând să fie salvat de o boală genetică, un bebeluș are acum 3 părinți biologici.

Da, este adevărat. Numele lui este Abrahim Hassan și are 5 luni. Copilul s-a născut prin fertilizare in vitro, metoda care le-a permis medicilor să ajute la apariția primului copil cu 3 părinți biologici.

Deși anunțul putea fi făcut în urmă cu câteva luni, atât părinții cât și medicii au fost de părere că este recomandat să aștepte puțin timp înainte de a informa populația privind aceast progres major. Motivul pentru care bebelușul are 3 părinți este unul simplu: mama acestuia are sindromul Leigh, o boală rară care atacă sistemul nervos central și care a contribuit la moartea primilor 2 bebeluși.

Metoda ”3 părinți” le-a permis medicilor să se folosească de ADN-ul părinților și ADN-ul mitocondrial al unui donator pentru a ajuta la nașterea unui copil care nu moștenește gena sindromului Leigh.

Cum funcționează metoda?

Nucleul ovulului mamei a fost implantat în ovului donatoarei (caruia i-a fost extirpat propriul nucleu). Apoi, noul ovul a fost fecundat cu sperma tatălui, rezultând astfel un embrion care conține ADN-ul tatălui, ADN-ul mamei și ADN-ul mitocondrial al donatorului.

Abrahim nu este primul bebeluș născut cu ADN-ul mai multor părinți. Însă, este primul bebeluș care s-a născut prin intermediul acestei metode.

Sursa: Babble.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI