Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-06-06 13:23:30 +0300 Înecul reprezintă unul dintre cele mai mari coșmaruri ale unui părinte, însă ceea ce mulți nu știu este faptul că există și un alt mare pericol: înecul secundar. Înecul secundar – Pericolul ascuns al verii

Înecul secundar – Pericolul ascuns al verii

Înecul secundar – Pericolul ascuns al verii 470 900
Înecul reprezintă unul dintre cele mai mari coșmaruri ale unui părinte, însă ceea ce mulți nu știu este faptul că există și un alt mare pericol: înecul secundar.

Foarte mulți copii visează să își petreacă vacanța de vară la mare sau într-o piscină, fiind una dintre cele mai distractive activități, indiferent de vârstă. Însă, pe cât de distractiv este pentru un copil să petreacă timp în apă, pe atât de stresant este pentru un părinte, având în vedere că este conștient de pericolele care pândesc la fiecare pas.

Înecul reprezintă unul dintre cele mai mari coșmaruri ale unui părinte, însă ceea ce mulți nu știu este faptul că există și un alt mare pericol: înecul secundar. Acest incident apare în urma unui accident, mai exact atunci când copilul este pe cale să se înece, dar este salvat. Deși impactul nu poate fi altfel decât unul puternic, este important să ai în vedere faptul că pericolul nu a trecut, deși copilul pare să respire liniștit. Mai jos, vei putea descoperi mai multe despre înecul secundar, simptome și medote de prevenire ale unui dezastru.

Ce este înecul secundar?

Înecul secundar apare atunci când o persoană inhalează apă. Fluidul irită și afectează sever plămânii, fiind foarte greu sau chiar imposibil ca persoana în cauză să respire. Spre deosebire de înecul tipic, în cadrul înecului secundar răspunsul nu este imediat. În unele cazuri, semnele apar chiar și la 72 de ore de la incident.

Exceptând lichidul din plămâni, o astfel de situație este periculoasă decoarece expune corpul la chimicale periculoase în cazul în care apa a fost tratată chimic, așa cum se întâmplă în cazul apei din piscinile publice.

Care sunt simptomele?

După un astfel de incident, este important să acorzi o mare atenție copilului pentru a depista dacă există unul sau mai multe dintre aceste semne:

  • Dificultăți respiratorii
  • Tuse intensă
  • Oboseală atipică sau extenuare
  • Comportament neobișnuit (tulburări de vorbire, incapacitatea de a conștientiza anumite aspecte)

Ce poți face?

În cazul în care copilul tău arată unul din semnele de mai sus, este important să ajungi cât mai rapid cu el la spital pentru a fi examinat.

Cum poți preveni?

Asemenea multor incidente care se întâmplă în timpul verii, înecul secundar este un accident care i se poate întâmpla oricui. Îți poți ajuta copilul să fie mai precaut informându-l corespunzător, însă pot fi de ajutor și câteva lecții de înot și un echipament adecvant. Este dificil să fii cu ochii pe un copil în fiecare secundă și tocmai de aceea este esențial ca acesta să se joace sau să înoate doar în locurile în care există un salvamar.

Sursa: Popsugar.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI