Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-03-02 13:26:33 +0200 Durerile sau infecțiile în gât sunt extrem de iritante pentru copilul tău, afectându-i rutina zilnică și starea de spirit și îngreunându-i alimentația. Durerile și infecțiile în gât la bebeluși

Durerile și infecțiile în gât la bebeluși

Durerile și infecțiile în gât la bebeluși 470 900
Durerile sau infecțiile în gât sunt extrem de iritante pentru copilul tău, afectându-i rutina zilnică și starea de spirit și îngreunându-i alimentația.

Ce este o infecție în gât?

Infecția sau durerea în gât este reprezentată prin durere sau discomfort puternic în zona gâtului. Această durere apare datorită inflamării și este de obicei un semn ai unei infecții virale ca răceala sau gripa. Însă, durerea în gât poate fi și o urmare a unei infecții bacteriene.

Cauze

Infecțiile faringiene sunt comune la copii de toate vârstele. Însă, în cazul bebelușilor, cauzele sunt mai puține, după cum urmează:

- Răceala;

- Mononucleoza sau boala sărutului provoacă o infecție persistentă în gât;

- Gripa;

- Crupa sau epiglotita este o infecție a organelor respiratorii superioare. Adesea, această infecție virală provocă tuse, ceea ce declanșează durerea în gât, mai ales în rândul sugarilor;

- Rujeola, varicela, oreionul;

- Amigdalita este de obicei cauzată de o infecție virală (mai rar o infecție bacteriană) și duce la inflamarea amigdalelor și la dureri în gât;

- Infecții streptococice;

- Tusea convulsivă care reprezintă de cele mai multe ori o infecție a tractului respirator;

- Difteria sau infecția bacteriană care afectează atât gâtul, cât și nasul.

Alte cauze

- Prezența unor factori iritanți ca fumul de țigară sau emisiile de CO2 ale masinilor;

- Alergii la praf, polen, mucegai, etc.;

- Aerul uscat.

Simptome

Simptomele durerilor sau infecțiilor în gât pot varia de la un copil la altul și este indicat să nu lași mult timp să treacă înainte de a cere sfatul medicului de familie. De obiecei, cele mai comune simptomel ale infecțiilor în gât la copii sunt:

- Plânset iritant și persistent;

- Dificultăți la înghițire;

- Pierderea poftei de mâncare (cauzată de durere sau febră);

- Insomnie;

- Stare de nervozitate;

- Febră;

- Gât roșu;

- Nas înfundat;

- Erupții cutanate.

Dacă bebelușul tău are unul din simptomele de mai jos, atunci este important să ceri ajutor specializat cât mai rapid:

- Dificultăți respiratorii;

- Salivare excesivă;

- Dificultăți la înghițire care durează mai mult de o zi.

Diagnostic

Medicul îi poate pune rapid diagnosticul corect bazându-se pe istoricul medical și controlul medical. Însă, dacă situația este mai complicată și acesta suspectează că bebelușul tău ar putea avea o infecție bacteriană severă, atunci vor fi necesare și anumite teste.

Tratament

Tratamentul pentru durerea din gât a copilului tău este diferit în funcție de simptomele pe care le are. Nu îți trata copilul cu medicamente fără a avea în prealabil aprobarea medicului de familie.

Mamele au tendința de a exagera gravitatea problemelor copiilor și te poți trezi în ipostaza în care i-ai administrat copilului antibiotice când nu avea nevoie decât de un antiinflamator.

Dacă tratamentul este corect, atunci îmbunătățirile ar trebui să apară după 24-48 de ore. Însă, nu opri tratamenul înainte de termen, chiar dacă bebelușul pare să fie complet vindecat. O astfel de “strategie” poate face infecția să revină la scurt timp.   

Este de asemenea important să nu refuzi spitalizarea, dacă este cazul. Majoritatea mamelor se tem să își interneze copiii, însă dacă infecția bacteriană este una severă, atunci copilul trebuie să fie monitorizat în permanență, pentru evitarea complicațiilor.

Prevenire

Astfel de infecții se transmit de obicei pe calea aerului. Astfel, expunerea cât mai redusă în medii aglomerate sau în prajma personelor care sunt sau au fost recent bolnave este cea mai bună metodă de protecție.

Spală-te cu atenție pe mâini înaine să intri în contact cu copilul, mai ales dacă ai fost răcită.

Menține un aer proaspăt în casă, fără fum de țigară sau alți poluanți.

Nu îți poți proteja copilul de orice. Însă, poți avea grijă ca acesta să locuiască într-un mediu sănătos și igienic, fără a duce lucrurile la extrem.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI