Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-31 10:44:16 +0300 Ultimele luni de sarcină nu sunt niciodată ușoare, însă atunci când se suprapun cu perioada verii, pot deveni insuportabile. Însă, acum ai câteva soluții pentru a face față cu brio! 10 sfaturi pentru o sarcină ușoară în timpul verii

10 sfaturi pentru o sarcină ușoară în timpul verii

10 sfaturi pentru o sarcină ușoară în timpul verii 470 900
Ultimele luni de sarcină nu sunt niciodată ușoare, însă atunci când se suprapun cu perioada verii, pot deveni insuportabile. Însă, acum ai câteva soluții pentru a face față cu brio!

În momentul în care iei decizia de a avea un copil, realizezi că sunt o mulțime de aspcte minore și majore la care trebuie să te gândești. Finanțele, alimentația, sănătatea ta și a copilului vin pe primul plan și îți ocupă o mare parte din timp. Însă, trebuie să ai în vedere faptul că simptomele sarcinii nu îți vor face viața mai ușoară. Din contră. Grețurile matinale te vor lovi atunci când te aștepți mai puțin, vei începe să uiți tot mai multe lucruri, iar hormonii tăi o vor lua razna și vei deveni extrem de emoțională, fără a avea un control asupra corpului tău.

De parcă n-ar fi fost de ajuns, totul devine mai dificil dacă vara te prinde însărcinată. Poate nu conștientizezi acum, însă toate efectele simptomelor sarcinii vor deveni mai greu de suportat la 35 – 40 de grade când este greu până și să respiri. Mai jos, vei putea găsi câteva trucuri care îți vor face viața mai ușoară, permițându-ți să te bucuri în continuare de una dintre cele mai speciale perioade ale vieții tale.

1. Ai grijă la sare. Sodiul nu va face altceva decât să te ajute să reții apa, iar în scurt timp nu-ți vei mai recunoaște picioarele, pe care vei încerca din răsputeri să le îndeși în vechii pantofi. Așadar, dacă vrei ca gleznele tale să fie cât de cât vizibile, te sfătuim să stai departe de murături.

2. Ocupă-te de toate sarcinile dimineața devreme sau seara, atunci când se lasă răcoarea. Evită să ieși din casă la amiază, mai ales dacă este o zi de vară toridă și relaxează-te cu o limonadă și o carte bună undeva, la umbră.

3. Hidratează-te. Bea cât mai multă apă pe tot parcursul zilei. Apa nu este recomandată, ci este necesară, mai ales acum că ești însărcinată și ești răspunzătoare pentru sănătatea a două suflete. Pe lângă apă, poți consuma și băuturi cu electroliți sau apă de cocos, extrem de hidratante mai ales în zilele toride, în care transpiri în exces.

Dacă ești deja plictisită de gustul apei și dorești să mai schimbi câte ceva, poți adăuga un castravete și 6 cm de rădăcină de ghimbir în 2l de apă, pe care o poți consuma după ce o pui 2-3 ore la frigider.

4. Încearcă să consumi cât mai multe fructe și legume, deoarece conțin o mulțime de nutrienți benefici dezvoltării copilului și te mențin sătulă și hidratată. Totodată, fructele îți oferă foarte multă energie.

Atenție: Este recomandat ca fructele să fie consumate ca masă separată și nu amestecare cu alte grupe alimentare!

5. Hainele trebuie să fie comode, lejere și, de preferință, din bumbac sau fibre naturale care lasă pielea să respire. Asigură-te că ai libertate de mișcare completă în haine în momentul în care ți le achiziționezi. Totodată, este indicat să alegi culori deschise pentru a nu atrage căldura.

6. Adaugă o picătură din uleiul tău esențial favorit într-un pulverizator cu apă. Folosește-l pe piele ori de câte ori îți este cald, pentru a te putea răcori și a-ți hidrata exterior pielea.

7. Dacă ai posibilitatea, răsfață-te din când în când cu câte o zi la piscină, la bazin sau, de ce nu, la plajă. Astfel, te vei putea răcori și relaxa în egală măsură.

8. Dormi atunci când este cald. Câte un pui de somn la amiază este ideal, mai ales în ultimele săptămâni de sarcină. Gândește-te că este incomod să mergi la o plimbare atunci când soarele arde mai tare și la faptul că îți vor lipsi momentele în care vei putea să dormi fără a avea grija unui bebeluș.

9. Mergi la un film. Camerele întunecoase și răcoroase vor deveni cei mai buni aliați în timpul verii. Însă, nu face abuz de popcorn sau băuturi carbogazoase.

10. Dușurile scoțiene. Un duș cu apă rece poate face minuni într-o zi de vară când orice îți ridică temperatura corporală. Totodată, este un bun remediu și pentru menținerea elasticității pielii. Însă, nu exagera cu astfel de dușuri, ci apelează la ele doar atunci când ai cu adevărată nevoie.

Sursa: Blog.preggieapp.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI