Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-02 10:16:56 +0200 Descoperă mai multe despre miracolul vieții - concepția! Concepția

Concepția

Concepția 470 900
Descoperă mai multe despre miracolul vieții - concepția!

În timpul actului sexual, sunt eliberați aproximativ 300 de milioane de spermatozoizi. Însă, doar unul va trece de membrana ovulului și îl va fertiliza. Acesta va decide dacă vei avea o fată, un băiat sau gemeni. Din acest moment, poți considera că miracolul s-a produs, iar fătul începe să se dezvolte printr-o procedură pe cât de normală, pe atât de complicată.

Miracolul vieții – concepția

Aceste două celule, spermatozoidul și ovulul, se unesc pentru a da naștere zigotului, celula ou, care ia naștere după concepția embrionului. În acest moment al fertilizării, cromozomii ovulului și ai spermatozoidului se încrucișează automat pentru definirea caracteristicilor pe care le va moșteni copilul de la fiecare părinte.

Purtând materialul genetic de la 46 de cromozomi (23 de la fiecare părinte), zigotul se divide inițial în 2 celule, apoi în 4, în 8 și așa mai departe. La 4 zile după concepție, 32 de celule sunt create, iar în a 17-a zi se formează blastocistul, care ajunge în uter și rămâne acolo.

Sarcina cu gemeni

Există o șansă ca atunci când se produce fertilizare ovulului să se dividă în părți egale. Aceasta reprezintă concepția unor embrioni identici (gemenii) care împart același sex și aceeași placentă. Când două ovule sunt fertilizate simulatan de spermatozoizi diferiți, atunci sunt concepuți gemenii diferiți, care se vor dezvolta independent și nu vor împărți aceeași placentă.

Fată sau băiat?

Concepția este un proces complex. Un ovul conține doar cromozomi de tip X, în timp ce un spermatozoid conține un cromozom X și un cromozom Y. Combinația cromozomială determină sexul fătului (combinația XX este specifică sexului feminin, iar combinația XY celui masculin). Cromozomul Y este mult mai rapid, dar are o durată de viață mai scăzută.

Așadar, în cazul în care concepția a fost realizată în prima zi a ovulației, este foarte posibil ca viteza să fie un factor esențial și să fie conceput un băiat. Dacă procesul are loc cu câteva zile mai târziu, spermatozoidul mai puternic se distanțează de cel mai rapid și este foarte posibilă apariția unei fete. Însă, toate acestea sunt doar niște ipoteze.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI