Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2021-06-30 15:33:39 +0300 În perioada sarcinii, medicii pediatri recomandă un stil de viață echilibrat. Interesează-te de influența alcoolului asupra concepției și a sarcinii! Influența alcoolului asupra concepției și a sarcinii

Influența alcoolului asupra concepției și a sarcinii

Influența alcoolului asupra concepției și a sarcinii 470 900
un articol de CONTRIBUTORI ROMANIA
În perioada sarcinii, medicii pediatri recomandă un stil de viață echilibrat. Interesează-te de influența alcoolului asupra concepției și a sarcinii!

Consumul excesiv de alcool acționează ca o constrângere asupra capacității de reproducere a femeilor și afectează dezvoltarea și sănătatea fătului, mai ales în timpul primului semestru de sarcină. Studiile confirmă în mod constant acest lucru și tocmai de aceea este important de reținut că sarcina nu este o boală, ci o perioadă de timp în care femeile trebuie să acorde o atenție sporită factorilor externi.

Alcoolul și concepția

Consumul exagerat de alcool pare să reducă drastic gradul de fertilitate al unei femei, în timp ce consumul controlat și modest de vin pare să contribuie la efortul de a rămâne însărcinată. Cercetătorii danezi au analizat 430 de cupluri care se aflau la prima încercare de a concepe un copil. Rezultatele au arătat că abilitatea femeilor de a da naștere a scăzut în conformitate cu cantitatea de alcool consumată. Femeile care beau mai putin de 5 băuturi pe săptămână au avut posibilitatea de a concepe dublu, în comparație cu cele care consumă 10 băuturi pe săptămână. Acest studiu nu a examinat efectul alcoolului în capacitatea de reproducere a bărbaților.

Alcoolul și sarcina

Chiar și cea mai insignifiantă cantitate de alcool consumată în timpul sarcinii este dăunătoare, în special în timpul primului semestru - atunci când sunt create organele umane -  fiind afectate în principal dezvoltarea și sănătatea fătului, deoarece alcoolul trece prin placentă direct în sângele copilului. Astfel, alcoolul afectează celulele creierului și organismului fătului.

Care sunt pericolele consumului de alcool în timpul sarcinii?

- Avortul spontan;

- Nașterea unui copil subponderal;

- Crește riscul apariției hiperaactivității;

- Sindromul alcoolic fetal.

Care este cantitatea de alcool permisă în timpul sarcinii?

Rezultatele cercetării sunt limitate privind relația dintre alcool și sarcină. Prin urmare, nu se pot trage anumite concluzii privind cantitatea ideală de alcool care poate fi consumată în timpul sarcinii. De aceea, este indicat ca gravidele să evite complet consumul de alcool, mai ales în primul semestru de sarcină. În următoarele semestre, femeile gravide pot consuma un pahar mic de bere pe săptămână în timpul mesei lor, dar trebuie să excludă băuturile cu conținut ridicat de alcool.

Până în momentul nașterii, gravidele se pot delecta cu următoarele băuturi fără alcool:

- Punch-ul de fructe;

- Băuturile cu ghimbir;

- Cocktail-uri non-alcoolice: Virgin daiquiri, Virgin Mary sau Pina Colada;

- Berea fără alcool.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI