Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-03-28 13:44:44 +0300 Sarcina schimbă multe aspecte, însă impactul pe care îl are nașterea asupra mușchilor pelvieni poate fi unul dezastruos dacă nu ești informată asupra acestui aspect. 7 metode pentru prevenirea daunelor în zona pelviană

7 metode pentru prevenirea daunelor în zona pelviană

7 metode pentru prevenirea daunelor în zona pelviană 470 900
Sarcina schimbă multe aspecte, însă impactul pe care îl are nașterea asupra mușchilor pelvieni poate fi unul dezastruos dacă nu ești informată asupra acestui aspect.

Studiile au arătat faptul că sănătatea și elasticitatea zonei pelviene este strâns legată de regimul alimentar al femeilor dinainte să rămână însărcinate. Regiunea pelviană trebuie să fie stabilă, iar musculatura să ofere o aliniere cât mai precisă a pelvisului și a canalului nașterii. Cu cât alinierea este mai precisă, cu atât este mai redus riscul incontinenței urinare, dar și al daunelor produse de naștere.

  1. Consumă alimente bogate în sulf!

Știai că sulful contribuie semnificativ la elasticitatea pielii și te ajută să te recuperezi mult mai repede după sarcină? Alimentele bogoate în sulf sunt conopida, broccoli, ceapa, sparanghelul, varza, varza de Bruxelles și usturoiul. Aceste alimente îți vor face corpul mai flexibil și părul/pielea/unghiile mult mai sănătoase. Totodată, ajută la regenerarea țesuturilor elastice și la diminuarea daunelor pe care nașterea le produce zonei pelviene.

  1. Adoptă o dietă antiinflamatorie!

Alimentele procesate nu sunt recomandate, mai ales în timpul sarcinii. Evită consumul mare de zahăr și făină albă și mărește cantitatea de Vitamina C pentru a da o mână de ajutor corpului tău în procesul de vindecare. Totodată, un stil de viață sănătos ajută la sănătatea celulelor, menținându-le suple și lubrifiate, dar și la echilibrul hormonal.

  1. Exercițiile Kegel

Chiar dacă majoritatea proaspetelor mămici nu le practică, exercițiile Kegel sunt extrem de recomandate pentru întărirea mușchilor pelvieni. Acești mușchi sunt implicați direct în naștere și asigură sănătatea zonei pelviene. Mai mult, exercițiile Kegel ajută la prevenirea incontinenței urinare după naștere.

  1. Genuflexiunile

Genuflexiunile sunt cele mai recomandate pentru întărirea mușchilor fesieri. Deși este neglijat acest aspect, mușchii fesieri sunt extrem de importanți în timpul sarcinii, dar și la naștere. Aceștia ajută la susținerea uterului atunci când sarcina devine din ce în ce mai avansată, dar și la minimizarea stresului de după naștere.

Trebuie să ai în vedere că exercițiile Kegel sunt diferite de genuflexiuni, deși majoritatea femeilor le confundă. Genuflexiunile și exercițiile Kegel merg mână în mână și combinate facilitează semnificativ nașterea, dar diminuează și urmările acesteia.  

  1. Mingea de travaliu (medicinală)

Exercițiile cu mingea de travaliu reprezintă o metodă recomandată pentru întărirea mușchilor pelvieni. Mingea susține greutatea eficient greutatea corpului fără a cauza durere și ajută la deschiderea coapselor. Utilizatea mingii de travaliu este recomandată atât în timpul sarcinii, a travaliului, dar și după naștere.

  1. Fii o persoană activă!

Sedentarismul nu a fost niciodată de ajutor. Mergi pe jos, aleargă ușor, pedalează, înoată sau înscrie-te la o clasă de yoga. Găsește o activitate care să te pună în mișcare, deoarece întreg corpul tău, nu doar zona pelviană, are mare nevoie chiar și de puțină activitate.

  1. Hidratează-te!

Atât pielea, cât și mușchii vor fi mult mai rezistenți și receptivi dacă vei consuma cantitatea recomandată de apă. Celulele au nevoie de apă pentru a putea funcționa, pentru a conduce impulsurile nevoase și pentru procesul de metabolizare.

Dacă ai dubii în privința ideilor de mai sus, este indicat să ceri părerea medicului tău pentru a te putea ghida către soluțiile care se potrivesc cel mai bine sarcinii și corpului tău. Mult succes!

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI