Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-03-04 14:26:48 +0200 Oricărui părinte îi place să creadă că are un copil special. Însă, un copil genial este cu adevărat rar. 8 semne că ai un copil genial

8 semne că ai un copil genial

8 semne că ai un copil genial 470 900
Oricărui părinte îi place să creadă că are un copil special. Însă, un copil genial este cu adevărat rar.

Dacă ești unul dintre norocoșii părinți care au dat naștere unui geniu, atunci trebuie să știi că primele semne se văd chiar din copilărie.  

Așadar, cum poți afla dacă ai un copil genial?

  1. Acesta parcurge etapele mult mai rapid

Un copil genial va avea cel puțin o calitate ieșită din comun. Acesta va învăța să meargă, să vorbească, să citească mult mai rapid ca cei de vârsta lui. Un astfel de copil va avea dorința de a cunoaște cât mai multe noțiuni, fapt care îi va oferi și energie cât cuprinde.

  1. Memoria ascuțită

De regulă, memoria unui bebeluș genial este excepțională. Acesta își poate aminti cu ușurință unde a lăsat jucăria favorită. De asemenea, poate relaționa faptul că mâncarea lui preferată se află în frigider și îl va indica ori de câte ori îi este foame.

  1. Abilitățile lingvistice

Sigur, Einstein a vorbit abia la 3 ani, însă majoritate copiilor geniali încep să comunice foarte devreme. Aceștia sunt extrem de interesați de cărți, dar și de povești. De regulă, luna a 14-a reprezintă momentul în care un astfel de copil începe să se exprime pe mai multe planuri.

  1. Rezolvă cu ușurință problemele

Arată-i unui copil genial un puzzle și vei vedea că va reuși să potrivească piesele mult mai rapid ca tine. Totodată, atunci când se va afla într-o situație problematică, va găsi cu ușurință o soluție pentru a o rezolva.

  1. Curiozitatea

Bebelușii sunt extrem de curioși, însă cei geniali manifestă o curiozitate ieșită din comun. Ei analizează cu atenție jucăriile înainte de a le folosi și le demontează pentru a le înțelege cât mai bine. Dacă găsești sistematic jucării demontate prin casă, atunci este indicat să acorzi mai multă atenție copilului.

  1. Concentrarea

Copiii înzestrați au capacitatea de a se concentra asupra unui subiect și ore în șir. Ei reușesc să vadă anumite detalii care scapă oamenilor obișnuiți, iar analiza acestora este extrem de captivantă.

  1. Lipsa somnului

Bebelușii cu un IQ ridicat dorm foarte puțin. Mintea lor curioasă, activă îi face să considere dormitul ca fiind o activitate plicticoasă și, chiar dacă nu se pot exprima, aceștia vor semnaliza în mai multe feluri faptul că dezavuează somnul. Își vor concentra atenția asupra noțiunilor pe care le găsesc interesante, iar asta poate dura și câteva ore, indiferent că este noapte sau zi.

  1. Elementul definitoriu

Majoritatea geniilor se fac remarcați încă de mici printr-o calitate definitorie. Indiferent că este vorba de un talent muzical ieșit din comun sau de abilități matematice extraordinare, dacă un copil reușește cu ușurință să fie deasupra celor de vârsta lui, atunci potențialul acestuia trebuie valorificat, deoarece el poate fi următorul geniu care va revoluționa lumea modernă.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători