Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2018-04-27 12:24:44 +0300 Alergiile de primăvară: 8 moduri în care ne putem ajuta copilul

Alergiile de primăvară: 8 moduri în care ne putem ajuta copilul

Alergiile de primăvară: 8 moduri în care ne putem ajuta copilul 470 900
Primăvara a venit, iar odata cu ea și alergiile de sezon

Primul mod: Cunoaște adversarul
Este o banală răceală sau alergii de sezon?  Dacă observați că cei mici au nasul înfundat, mâncărime în gât și în zona ochilor, strănută și se înroșește este un semn pentru alergiile de sezon. Ca răceala, alergiile produc drenaj nazal, dar acesta este transparent si apos. La o răceală obișnuită, drenajul nazal este mai gros, de culoare gălbui sau verde.

Al 2-lea mod: Vârsta contează
Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani pot avea alergii sezoniere. Acestea se numesc alergeni de interior. Sunt particule de praf și părul lăsat de la animale de companie. Chiar și mătreața poate afecta copiii cu vârstă de 1 sau 2 ani. Adulții de 40 sau 50 de ani nu mai pot avea alergii la vârsta aceasta, dar dacă aceștia au avut în copilărie alergii, acestea pot persista pe tot parcursul vieții.

Al 3-lea mod: Părinții le pot transmite copiilor 
Copiii moștenesc de multe ori alergii de la mama sau tata. Ei nu sunt întotdeauna alergici la aceleași lucruri. Au moștenit posibilitatea de a devein alergici, asta nu înseamnă că vor fi alergici la același lucru ca părinții lui.

Al 4-lea mod: Informați medicul de familie 
În ziua de azi, pe piața farmaceutică găsim o gamă largă de produse, pentru diferite alergii. Întrebați-vă medicul despre produsele pentru alergii (spray nazal pentru drenaj și înfundarea căilor respiratorii, picături împotriva mâncărimii ochilor, și eventual, de pastiluțe pentru alergii).

Al 5-lea mod: Nu opriți tratamentul
Continuați să-i dați celui mic medicamente pe tot parcursul sezonului, mai ales cu spray-ul nazal, la culcare, nu dimineața, chiar dacă copilul se simte mai bine. Înclinați capul copilului înainte, introduceți aplicatorul în nara dreaptă, nu prea adânc. Se recomandă copiiilor să adulmece, nu să tragă pe nas. Se repetă pe partea stângă. 
Pulverizarea adecvată poate face medicamentul să funcționeze mai bine și să scadă sângerările nazale, un efect secundar posibil.

Al 6-lea mod: Evitarea polenului
Evitarea este cel mai bun tratament pentru alergii, dar este dificil atunci când polenul este în aer. Dar, puteți micșora expunerea la polen. Iarba, buruienile și polenul sunt cel mai mult în aer dimineața, astfel mergeți cu cel mic la joacă spre seară. Purtarea ochelarilor de soare-strâmți poate proteja ochii de polen. Spălați părul copilului înainte de a merge la culcare, mereu după ce s-a jucat în aer liber.

Al 7-lea mod: Dacă simptomele nu trec cu medicamente
Dacă cu administrarea medicamentelor, celui mic nu-i trece, adresați-vă medicului pediatru sau alergologului despre imunoterapie. Reprezintă o serie de injecții săptămânale pe parcursul unei  luni, urmată de injecții de întreținere timp de mai mulți ani. Reduce severitatea simptomelor și este recomandată copiilor cu vâstă cuprinsă între 7 - 9 ani. 

Al 8-lea mod: Pericole de sănătate provocate de alergiile netratate
Mulți copii cu alergii sezoniere, au de asemenea, astm. Alergiile netratate pot provoca astm, cu tuse, respirație șuierătoare și dificultăți de respirație. De asemenea, copiii care își suflă nasul constant, pot avea probleme de concentrare la școală.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI