Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-10 12:27:39 +0200 Află cât de mult diferă nașterea gemenilor sau a tripleților față de cea a unui singur copil sau când este obligatorie nașterea prin cezariană. Cum sunt născuți gemenii sau tripleții

Cum sunt născuți gemenii sau tripleții

Cum sunt născuți gemenii sau tripleții 470 900
Află cât de mult diferă nașterea gemenilor sau a tripleților față de cea a unui singur copil sau când este obligatorie nașterea prin cezariană.

Cât de mult diferă nașterea gemenilor sau a tripleților față de cea a unui singur copil? Totodată, când este obligatorie nașterea prin cezariană?

Odată ce s-a dilatat complet cervixul, mama începe să împingă cu ajutorul obstetricianului și al moașei. După nașterea primului copil, moașa va examina mama pentru a observa stadiul celui de-al doilea copil. Între nașteri pot trece aproximativ 15 minute. După ce primul copil vine pe lume, contracțiile vor reveni și memebranele artificiale se vor rupe. Odată ce este livrat și al doilea copil, mama poate primi o injecție cu ergometrină pentru a ține sub control contracțiile uterului și pentru a elimina placenta.

Nașterea gemenilor nu este mai dureroasă decât nașterea unui singur copil, însă între cele două sunt alte diferențe importante.

Dacă ambii copii sunt poziționați cu capul în jos, atunci nașterea se va desfășura destul de ușor. Dacă unul dintre copii este poziționat cu picioarele în jos, atunci cezariana devine cea mai sigură alegere. Orice altă poziție complică lucrurile și crește șanele unei nașteri prin cezariană.

Datorită riscului crescut al complicațiilor (prolapsul, desprinderea placentei, etc.) majoritatea femeilor însărcinate aleg cezariana la recomandarea doctorilor. După naștere, monitorizarea ambilor bebeluși este obligatorie, așadar mamele care sunt înărcinate cu gemeni nu pot naște acasă sau în apă.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI