Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-08-11 16:32:29 +0300 Tu ce părere ai? Este bătaia ruptă din rai sau din iad?

Este bătaia ruptă din rai sau din iad?

Este bătaia ruptă din rai sau din iad? 470 900
Tu ce părere ai?
  • Cazul Bondariu

Bătaia este ruptă din rai. Pare să fie una dintre cele mai dezbătute idei de către părinți (dar nu numai) în ultimele luni, mai ales de când cazul Bondariu a luat amploare. Soților Bondariu le-au fost luați copiii de către Barnevernet (autoritatea care se ocupă de protecția copiilor în Norvegia) după ce cele două fete mai mari au afirmat faptul că primesc corecții fizice de la părinți. De asemenea, îndoctrinarea religioasă ar fi un alt motiv pentru care cei 5 copii au fost luați de lângă părinți și plasați în cadrul a 3 familii surogat.

Acest caz a împărțit România în 2: susținători ai familei Bondariu și persoane care îi blamează și consideră că decizia Barnevernet este una justă.

Întrega dispută se desfășoară în jurul ideii ”Este bătaia ruptă din rai?” fără a exista însă un răspuns corect sau greșit, cel puțin nu în proporție de 100%.

  • Ce spun românii: Cele 2 tabere

Sunt o mulțime de persoane, preponderent părinți, care deși nu promovează violența fizică, consideră că ”o palmă la timpul ei, poate face minuni”. Însă, care este limita? Acesta pare să fie locul în care se potignesc cei mai mulți dintre susținătorii ideii ”bătaia este ruptă din rai” și aici apar cele mai multe probleme.

La celălalt fir se regăsesc persoanele care apără cu îndârjire drepturile copiilor, fără a avea la rândul lor copii. Sigur, oricine are dreptul la o părere și este liber să și-o exprime. Însă, până în momentul în care nu ți-ai dedicat luni, ba chiar ani din viață pentru a crește și educa un copil, este puțin cam nedrept să îți dai cu părerea.

  • Ce spune știința

Contrar părerii populare, bătaia nu este ruptă din rai, ba mai degreabă, din iad. Tot mai multe studii arată faptul că efectele negative ale bătăilor pe care le primesc copiii sunt mult mai mari, deși, poate părinții au la bază intenții bune.

Pe termen scurt, o palmă poate liniști un copil, însă pe termen lung își va pune inevitabil amprenta asupra dezvoltării personalității sale. Studiile realizate în ultimii 50 de ani pe  mai mult de 160000 de copii confirmă acest fapt, având în vedere că o majoritate covărșitoare a copiilor bătuți dezvoltă un comportament anti-social de-a lungul vieții și probleme psihologice la maturitate.

Tu ce părere ai? Crezi că o palmă îți va ajuta copilul să fie mai liniștit sau îi va influența viitorul într-o manieră negativă?

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI