Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-04-25 17:55:40 +0300 4 sfaturi pentru părinții care doresc să crească gemeni și să își păstreze sănătatea mentală... Ghid de supraviețuire pentru părinții de gemeni

Ghid de supraviețuire pentru părinții de gemeni

Ghid de supraviețuire pentru părinții de gemeni 470 900
4 sfaturi pentru părinții care doresc să crească gemeni și să își păstreze sănătatea mentală...
  1. Răbdarea este o virtute...

Vei avea nevoie de ea pentru atât de multe mărunțișuri. De exemplu, în serile în care gemenii se hotărăsc să plângă sincron, trezind toți vecinii sau, mai bine de atat, pe rând, pentru a nu-ți da dreptul să te odihnești mai mult de 10 minute. Chiar atunci când se termină o problemă, apare alta.

Vei avea nevoie de răbdare pentru perioada întrebărilor, când curiozitatea și cererile vor fi dublate. Nici cu puțin timp înainte de culcare nu or să se simplifice lucrurile, având în vedere că vor face un joc și o competiție chiar și când vei încerca să le schimbi pijamalele.

Însă, nimic nu se va compara cu momentul în care oamenii din jurul tău îți vor lăuda copiii și vor spune cu convingere cât de norocoasă ești, iar tu te vei zâmbi, abținându-te din răsputeri să nu îți oferi gemenii spre adopție primului venit.

  1. Decizii, decizii și iar decizii...

Dacă este un lucru pe care îl învață o mamă de gemeni este acela de a anticipa un dezastru. Poți face față creativității și energiei distructive a unui copil, însă când sunt 2 lucrurile se schimbă. În cel mai scurt timp vei avea abilitatea de a hrăni 2 bebeluși sincron sau de a ține unul ocupat în timp ce te ocupi de celălalt.

Sigur, vei da multe rateuri, dar din greșeli se învață. Vor fi și momente critice, în care panica și oboseala vor atinge cote alarmante, dar te vei folosi de răbdarea pe care am dezbătut-o la primul punct și vei găsi soluția optimă pentru a împăca pe toată lumea. Dacă asta nu merge, poți oricând să îți iei câteva minute pentru a plânge în hohote. Nimeni nu te va judeca și îți va fi mult mai ușor să iei o decizie după ce ai scăpat de tensiune.

  1. Un antrenament viguros

Lucrurile sunt mult mai simple până când încep să se deplaseze, indiferent că se târăsc, merg sau aleargă. Tocmai de aceea îți recomandăm să profiți de primul an de viață al copiilor în care îi mai poți controla pentru a-ți antrena din plin viteza și rezistența.

Bebelușii se transformă în scurt timp în mici ninja și vor avea nevoie doar de câteva secunde pentru a se face nevăzuți, indiferent că o fac sau nu cu intenție. Imediat ce vor realiza faptul că te panichezi când dispar, se vor folosi de această slăbiciune doar pentru a se distra.

Ține minte! Sunt doi și atunci când unul este lipsit de idei, întotdeauna va veni cel de al doilea cu o soluție pentru a sparge monotonia.

  1. Măsuri de izolare

Unde-s doi puterea crește, dar cresc și belelele. Părinții de gemeni sunt fericiți pentru că scapă de obligația zilnică de a se juca cu copiii lor, având în vedere că frații se au unul pe celălalt. Însă, trebuie să apeleze și la anumite măsuri de izolare a copiilor, deoarece apropierea acestora poate deveni periculoasă.

Copiii se influențează unul pe celălalt și este suficient ca unul dintre ei să vină cu o propunere periculoasă pentru a-l determina și pe celălalt că este o idee bună să dea bătăi de cap părinților. Gemenii trebuie să petreacă timp împreună, însă au nevoie și de perioade în care să stea singuri, pentru a se putea dezvolta individual.

Sursa: Scarymommy.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI