Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-09-19 16:58:01 +0300 Ce mănânci în timpul sarcinii contează mai mult decât crezi. Descoperă riscurile la care te expui dacă ai o dietă bogată în grăsimi! Studiu: O dietă bogată în grăsimi îți poate afecta copilul

Studiu: O dietă bogată în grăsimi îți poate afecta copilul

Studiu: O dietă bogată în grăsimi îți poate afecta copilul 470 900
Ce mănânci în timpul sarcinii contează mai mult decât crezi. Descoperă riscurile la care te expui dacă ai o dietă bogată în grăsimi!

Să mănânci cât pentru doi este mult mai periculos decât ar părea la o simplă analiză. Sigur, în timpul sarcinii este indicat să consumi mai multe alimente decât de obicei, însă totul trebuie să aibă o limită.

Grăsimile sunt mai periculoase decât crezi, însă doar în cazul în care le consumi în exces. Un nou studiu publicat în Revista Genome susține faptul că o cantitate ridicată de grăsimi poate influența nivelul bacteriilor din stomac.

Mixul microbilor din stomacul unei persoane este cunoscut și sub denumirea de microbiom și poate afecta formarea sistemului imunitar, cât și abilitatea corpului de a extrage energie din mâncare. Așadar, dieta pe care o ai în timpul sarcinii poate afecta sănătatea copilului într-o manieră destul de serioasă.

Cercetătorii au analizat dietele a peste 150 de femei, analizând cantitatea de grpsimi pe care a consumat-o fiecare dintre acestea. Procentul grăsimilor a oscilat între 14-55%, cu o medie de 33%.

Majoritatea specialiștilor sunt de părere că dieta unei femei însărcinate ar trebui să conțină grăsimi în proporție de 20-30%, cu mențiunea că le recomandă acestora grăsimile sănătoase pe care le pot lua din avocado sau nuci.

Cercetărorii au observat o legătură strânsă între consumul crescut de grăsimi al mamelor și apariția febrei bacteriene la nou-născuți. Studiul nu dovedește o relație cauză-efect, însă este indicat să eviți consumul excesiv de grăsimi în perioada sarcinii atât pentru binele bebelușului, cât și pentru binele tău.

Sursa: Fitpregnancy.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI