Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-02 10:24:38 +0200 Află mai multe despre gingivită, una dintre cele mai comune afecțiuni ale cavității bucale care afectează atât copiii, cât și adolescenții. Gingivita

Gingivita

Gingivita 470 900
Află mai multe despre gingivită, una dintre cele mai comune afecțiuni ale cavității bucale care afectează atât copiii, cât și adolescenții.

Gingivita este una dintre cele mai comune afecțiuni ale cavității bucale care afectează atât copiii, cât și adolescenții. Aceasta este o infecție a gingiilor. Microbii plăcii dentare sunt cei care cauzează gingivita și odată ce au declanșat această afecțiune nu mai pot fi îndepărtați prin intermediul periajului.

Care sunt cauzele gingivitei?

O cauză determinantă a apariției gingivitei o reprezintă lipsa igienei orale.

 Simptomele

  • Sângerarea la periaj;
  • Gingii umflate și roșii.

Cum poate fi prevenită gingivita?

Cu cât realizezi mai repede că ai o infecție la nivelul cavității bucale, cu atât mai bine. În funcție de gravitatea situației, medicul stomatolog îți va oferi sfaturi. Cea mai bună soluție o reprezintă periajul corect. În funcție de vârstă, trebuie folosite anumite periuțe și paste de dinți. Totodată, periuța trebuie schimbată regulat, iar majoritatea medicilor stomatologi recomandă părinților să o facă o dată la 3 lui. Pasta de dinți cu fluor este ce mai indicată pentru prevenirea cariilor.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI