Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-02 11:35:19 +0200 Descoperă care sunt motivele ostilității copilului tău! Tratament pentru ostilitatea copiilor

Tratament pentru ostilitatea copiilor

Tratament pentru ostilitatea copiilor 470 900
Descoperă care sunt motivele ostilității copilului tău!

Motive

Riscul dezvoltării unei astfel de afecțiuni crește pentru copiii care au părinți alcoolici sau cu tulburări de comportament. De asemenea, abuzul fizic sau sexual, lipsa supervizării, educația aspră, separarea sau divorțul părinților, problemele financiare, abandonul sau neglijarea sunt doar câțiva factori care, conform studiilor, contribuie semnificativ la apariția acestor tulburări.

Metode de intervenție și sugestii de tratament

O atitudine agresivă poate varia în intensitate, frecvență și depinde totodată și de vârsta copilului sau a adolescentului. Există câteva soluții la care poți apela pentru a reduce ostilitatea și agresivitatea acestuia, iar cele mai indicate sunt:

  • Părinții ar trebui să analizeze comportamentul copiilor sistematic, pentru a detecta din timp sentimentele negative. Întregul proces este mult mai simplu dacă părinții identifică problema în stadiul incipient. Astfel, aceștia își vor putea calma copiii mult mai rapid.
  • Atât părinții, cât și profesorii ar trebui să fie capabili să identifice sentimentele din spatele ostilității copiilor și să ajute copiii să le numească. Totodată, este indicat să le comunice copiilor că un comportament agresiv nu este acceptat. Mai exact, aceștia ar trebui să îi facă să înțeleagă faptul că problema nu o reprezintă sentimentele, ci maniera în care copiii aleg să și le exprime.
  • Pedepsele sunt o metodă eficientă pentru a învăța copiii cum să se comporte.
  • Îndepărtarea copilului de lângă stimulii care îi produc anxietate și încurajează un comportament agresiv poate restaura echilibrul emoțional al acestuia.
  • Stabilitatea și limitele, cât și răbdarea și perseverența celor implicați în educarea copilului sunt mai mult decât necesare. Aceștia trebuie să aibă mare grijă pentru a nu oferi copilului senzația de respingere.
  • Critică o faptă sau un tip de comportament, nu copilul. Este foarte important ca acesta să înțeleagă faptul că nu îi critici personalitatea, ci faptele.
  • În majoritatea cazurilor, terapia individuală și de familie poate da rezultate în combinație cu tehnicile de tratament alternative.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI