Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 12:23:37 +0200 Nașterea în apă reprezintă poate cea mai recentă și neconvențională metodă de naștere care treptat este adoptată de cât mai multe viitoare mămici. Nașterea în apă

Nașterea în apă

Nașterea în apă 470 900
Nașterea în apă reprezintă poate cea mai recentă și neconvențională metodă de naștere care treptat este adoptată de cât mai multe viitoare mămici.

Nașterea în apă a devenit un trend, în special în ultimii ani. Acest proces facilitează tranzitul bebelușului, deoarece este creat un mediu similar aceluia pe care fătul îl cunoaște. Datorită similitudinilor dintre apă și lichidul amniotic, copilul este introdus mult mai ușor în noul mediu.

De ce să naști în apă?

Care sunt atuurile nașterii în apă? Ce oferă aceasta?

  1. Temperatura apei este de 36-37 grade Celsius. Aceeași temperatură se regăsește și în pântecul mamei, ceea ce oferă bebelușului o schimbare deloc abruptă.
  2. Corpul plutește în apă, ceea ce ajută gravida să se relaxeze și să controleze mai bine mișcările.
  3. De cele mai multe ori, atitudinea relaxată a gravidei ameliorează și o mare parte din durerile nașterii. Sigur, această regulă nu se aplică tuturor femeilor.

Este posibilă nașterea în apă în cazul unei sarcinii cu gemeni?

Din păcate, nu. Nașterea în apă nu este recomandată gravidelor însărcinate cu gemeni. Totodată, nu se poate opta pentru această soluție dacă bebelușul nu se află într-o poziție potrivită.

Este posibil ca bebelușul să se înece în apă?

Nașterea în apă nu reprezintă nici un pericol pentru bebeluș dacă acesta nu petrece mai mult de câteva secunde în apă.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI